Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Thorax, avdelning 12/25

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Vi är den vårdavdelningen i Västra Götaland som bedriver högspecialiserad vård inom thoraxkirurgi, både elektivt samt akut. Våra patienter kommer från hela regionen, och vi vårdar dem pre- och postoperativt. Vårdavdelningen består även av en intermediärvård- och uppvaksenhet med tre vårdplatser. Vår vårdavdelning kännetecknas av korta vårdtider och ett högt patientflöde.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta på en dynamisk och kreativ arbetsplats som ständigt jobbar med förbättringsarbeten för ökad kvalitet och patientsäkerhet. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med gott kamratskap och mycket arbetsglädje

Arbetsuppgifter

Som undersköterska på vår avdelning ansvarar du utefter ditt uppdrag för omvårdnaden av patienter som genomgår hjärt- eller lungkirurgi, både pre- samt postoperativt. Du samarbetar väl tillsammans med övriga kollegor kring patienten och till hjälp har du inarbetade rutiner och god arbetsledning. Den thoraxkirurgiska omvårdnaden kräver en individuellt anpassad introduktionstid beroende på tidigare erfarenhet. Vårt schema följer verksamhetens behov, vardag som helg.

Om dig

Vi söker dig som har en godkänd yrkestitel som undersköterska. Tidigare erfarenhet akutsjukvård, kirurgisk och/ eller postoperativ vård är meriterande.

Vi söker dig som har en personlig mognad och självständighet, du tar eget ansvar, är lugn och stabil samt har förmåga och mod att agera efter din övertygelse.

Du arbetar bra tillsammans med andra människor och hanterar utmaningar på ett konstruktivt sätt.

Då arbetet på avdelningen ofta är omväxlande och utmanande ser vi även att du är en flexibel och lösningsorienterad person med god samarbetsförmåga och ett bra bemötande.Ett intresse för teknik är också ett stort plus då den thoraxkirurgiska omvårdnaden är högspecialiserad och du kommer i din vardag att hantera avancerad teknisk utrustning.

Från den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2373
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Pernilla Lyckner, 070-0822756
  • Tf. vårdenhetschef, Nenad Stojancevic, 070-0823845
Facklig företrädare
  • Kommunal, Anna-Lena Andersson, 031-3421012
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb