Fastighet, stöd och service


Fastighet, stöd och service har i uppdrag att utveckla och leverera servicetjänster som lokalvård, patienttransporter och vårdnära servicetjänster. Uppdraget växer och serviceleveranserna utökas och förändras. Vill du vara med och göra skillnad för invånarna i Västra Götalandsregionen? Vi söker nu en områdeschef som ansvarar för serviceleveranserna på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS)

Beskrivning

Områdeschef är andra linjens chef med ansvar för verksamhet, ekonomi och personal samt följande huvudsakliga uppdrag: I Uppdraget ingår kundansvarig för SÄS.  Du bygger upp en förtroendefull kundrelation med SÄS och är aktivt engagerad i de komplexa strategiska frågor vården står inför. I nära samarbete de andra områdescheferna diskuterar nu kunddialog och strategiskt arbete. 

Vidare ansvarar du för:

 • Utförande, utveckling och uppföljning av serviceleveranser på SÄS i nära samarbete med 9 enhetschefer och ca 170 medarbetare. 
 • Coachar enhetschefer, och utveckla forum, samarbete för ledningsgruppen/samarbete
 • Ett coachande förhållningsätt Utveckla enhetscheferna med ett coachande förhållningssätt till ökat samarbete och synergier.
 • Ge ett strukturerat stöd och förutsättningar i införandet av mer självgående serviceteam
 • Du rapporterar till regionområdeschef och ingår i regionområdets ledningsgrupp.
 • Helhetssyn och samarbete med övriga chefer i regionområdet och i Västra Götalandsregionen.

Rollen är placerad vid Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås.

Resor kan förekomma. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande men det är önskvärt med körkort.

Kvalifikationer

Utbildning på högskolenivå inom hälso/sjukvård, service, beteendevetenskap etc. Alternativt vad som bedöms som motsvarande erfarenhet i kombination med eftergymnasial utbildning

Rollen kräver en hög förmåga att analysera, skapa relationer och systematiskt arbeta med strategisk planering.

Erfarenhet av verksamhetsutveckling och strategiskt kundsamarbete som bygger på partnerskap, gärna inom sjukvård, service eller logistik. Du kan visa tydliga resultat av att samverka och utveckla relationer med kollegor och kund.
 
Detta i kombination med flerårig, gedigen arbetslivserfarenhet som andra linjens chef i större, komplex organisation, inom service, logistik, sjukvård eller motsvarande område.

Med lyhördhet och handlingskraft i fokus skapar du de bästa förutsättningar för områdets utveckling.

Vårt erbjudande

För oss är det viktigt med ett inkluderande och utvecklande arbetsklimat med fokus på en stark gemenskap, kundfokus och samarbete.

Vi erbjuder en arbetsplats där du får vara med och göra skillnad. Du blir en del i en stor organisation där vi lär av varandra i så väl det dagliga arbetet som genom nätverksträffar och utbildningssatsningar.

Rekryteringsprocessen

Efter sista ansökningsdag kommer vi att kontakta de kandidater som är aktuella för en första intervju. Dessa intervjuer är planerade till 31/5 och 3/6. Ansök senast 26/5.

I den här processen efterfrågar vi att du svarar på några frågor i samband med att du registrerar din ansökan. Tänk på att svara utförligt då vi gör vårt första urval baserat på dina svar.

Chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen utgår från regionens fyra chefskriterier; Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap.
Som en del av urvalsprocessen kan djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg var del i processen. Tester kommer att ske under v.25 alternativt v.26.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Erik Hallberg.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2354
Kontakt
 • Erik Hallberg, Regionområdeschef, 070-8401857
Facklig företrädare
 • Birger Hedqvist Kumlander, Ledarna , 070-7850012
 • Stig Holmlund, Akavia, 070-9512345
 • Ingegerd Hermansson, Vision , 073-4445330
 • Kommunal , 010-4429460
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb