Koncernkontoret Koncernstab Digitalisering, Infrastruktur och cybersäkerhet

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Vår tydliga målsättning är att erbjuda den bästa upplevelsen för våra användare, samtidigt som vi vill vara snabbfotade utan att göra avkall på säkerhet och stabilitet. För att klara denna förändring har vi etablerat tvärfunktionella och självförsörjande produktteam som kontinuerligt levererar värde med fokus på användarupplevelsen och ett utifrån och in perspektiv.

Ta chansen att bli en del av vårt framåtlutade team.

Ditt uppdrag
Som Strateg är du en viktig del av ledningsgruppen och ansvarar för att utforma och genomföra strategier för vårt arbete och långsiktiga utveckling. Din roll är central i att skapa de bästa förutsättningarna för att våra produktteam ska lyckas och för att stödja våra produkter med långsiktiga mål. Du kommer att styra och följa upp våra mål. Plattformsenheten befinner sig i en intensiv och kreativ fas och din förmåga att tala både teknikers och ledares språk är avgörande i denna roll.

Du kommer inte enbart att fokusera på vår enhet, utan även aktivt engagera dig i den överordnade avdelningen samt andra verksamheter inom organisationen. Detta ger dig en unik möjlighet att påverka och bidra till strategisk utveckling på flera nivåer.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi erbjuder ett utmanande och varierande arbete med stora personliga utvecklingsmöjligheter. Vårt mål är att skapa bästa möjliga förutsättningar för enhetens och teamens utveckling, vilket inkluderar både interna och externa utbildningar.

Hos oss får du möjlighet att växa bland duktiga och erfarna kollegor. Dessutom erbjuder vi flexibla arbetsformer och möjligheten att kombinera arbete från våra kontor i Göteborg, Borås, Mölndal, Skövde eller Vänersborg med arbete på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:
För att lyckas i denna roll krävs tidigare erfarenhet av verksamhetsutveckling samt ett omfattande engagemang i hela processen från utformning och implementering till uppföljning av strategier. Du bör även ha kunskap i ett strategiskt ramverk, exempelvis OKR.

Du bör vara skicklig på att presentera inför ledningsgrupper och ha erfarenhet av att arbeta både med tekniska team och ledningsgrupper. En analytisk förmåga och strategiskt tänkande är viktigt, liksom erfarenhet av att ha haft en ledande roll och samarbeta med andra ledare för att nå gemensamma mål.

Du bör ha ett starkt intresse för teknik och förstå hur plattformar spelar en central roll i digitaliseringen. Vi värdesätter flera års yrkeserfarenhet inom ett relevant område, helst i kombination med en relevant eftergymnasial utbildning. Goda samarbets- och kommunikationsförmågor, samt flytande svenska och goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift, är också nödvändiga.

Observera att tjänsten kan komma att kräva säkerhetsklassning, vilket kan innebära att svenskt medborgarskap är ett krav.

Kvalifikationer:
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, förmåga att motivera och inspirera andra, analytisk förmåga och strategiskt tänkande. Du bör kunna hålla dig uppdaterad med teknik och industritrender, ha stark kommunikationsförmåga och förmåga att bygga relationer på alla nivåer inom organisationen. Vi lägger stor vikt vid din personliga potential och din förmåga att växa och utvecklas i rollen.

Vi värdesätter flera års yrkeserfarenhet inom IT området. Det är viktigt att du har praktisk kunskap och erfarenhet av att arbeta med större organisationer, med fördel inom den offentliga sektorn. Erfarenhet av komplexa förändringsinitiativ, förändringsledning, kompetensutveckling, verksamhetsutveckling och innovation är också avgörande för denna roll.

Vi söker dig som är nyfiken och alltid strävar efter att förbättra och utveckla dig själv, samtidigt som du kan bistå dina kollegor i olika frågor och samarbeten. Eftersom rollen innebär mycket kontakt med andra delar av organisationen är goda samarbets- och kommunikationsförmågor viktiga. Du bör kunna tala och skriva svenska flytande samt ha goda kunskaper i engelska både i tal och skrift

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs gärna mer om våra förmåner, verksamheter och vår avdelning

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Borås, Mölndal, Skövde eller Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2328
Kontakt
  • Mikael Kjellman, enhetschef, 0761-145856
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb