Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 5

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Sahlgrenska Universitetssjukhuset verksamhet är organiserad i sex områden med en övergripande HR-strategisk avdelning och sjukhusgemensam administration. Område 5 består av Anestesi, Operation Intensivvård Sahlgrenska, Anestesi, Operation Intensivvård Östra, Hud- och könssjukvård, Hybrid och intervention, Kirurgi Sahlgrenska, Kirurgi Östra, Njurmedicin, Onkologi, Plastikkirurgi, Transplantationscentrum, Urologi och Öron-, näs- och halssjukvård. Området har cirka 3200 anställda.

Område 5 leds av en områdeschef och i områdets stab ingår funktioner för HR, ekonomi, kvalitét och utveckling. Områdets HR-avdelning består av cirka 12 medarbetare. HR-avdelningen arbetar i första hand konsultativt och strategiskt för att stödja linjechefer och verksamheten, med ett fokus på uppföljning av verksamhetens resultat. 

Om tjänsten
Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar. För att även i framtiden kunna erbjuda invånarna en tillgänglig, trygg och kvalitetssäkrad vård krävs nya lösningar och arbetssätt till exempel via digitalisering och uppgiftsväxling. Du som HR-chef och HR-avdelningen behöver vara en aktiv partner i förändringsarbetet och tillsammans med verksamheterna leda sjukvården in i framtiden.

Som HR-chef hos oss ingår du i områdets ledningsgrupp och rapporterar till områdeschefen. Du blir en viktig del i områdets, och även sjukhusets utvecklingsarbete för att bli Europas ledande universitetssjukhus 2032.

Som HR-chef har du verksamhets-, ekonomi- och personalansvar och rapporterar till områdeschef. I uppdraget ingår bland annat att utveckla nya arbetsformer, bidra till ett enhetligt arbetssätt inom hela HR-funktionen samt att ge förutsättningar för dina medarbetare i förändringsledning och digitalisering med syfte att stödja verksamheterna.

Du kommer att ha många kontaktytor, inte minst ett nära samarbete med ekonomiavdelning och utvecklingsenhet inom området, med sjukhusets övriga HR-chefer och stabsdirektör i sjukhusgemensamma strategiska HR-frågor. Du förväntas ha ett gott och professionellt samarbete med personalorganisationerna och ingår i områdets samverkansgrupp.

Tjänsten är ett tidsbegränsat chefsförordnande på fem år, med tillsvidareanställning i din grundprofession. Det är viktigt för oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset att du har de personliga egenskaper vi efterfrågar.

Om dig
Vi vill att du precis som vi känner ett stort engagemang för att medarbetare och chefer ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet, effektivitet och professionalitet. Ditt chefskap kännetecknas av en humanistisk grundsyn och ett intresse att utveckla medarbetare och stödja dem i arbetet mot sjukhusets mål och strategier.

Vidare ser vi att du har god självkännedom och visar stabilitet och trygghet i ditt chef- och ledarskap. Dina styrkor är att skapa ett öppet och positivt arbetsklimat, leda i förändring, skapa goda relationer och att uppnå resultat. Din kommunikation präglas av tydlighet i kombination med att vara en god lyssnare och mottagare. För dig är det självklart att vara ett föredöme. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du som har akademisk examen, med inriktning personal- och beteendevetenskap eller annan adekvat inriktning och tidigare erfarenhet av att vara chef kan vara den vi söker! Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet av att självständigt leda en HR-funktion samt att leda i förändring. Viss förhandlingsvana krävs. Magister-, master, eller forskarutbildning är meriterande.

Detta erbjuder vi dig
Ett spännande uppdrag i ett område med stor bredd och omfattande forskning. Utmaningen att leda i förändring och ställa om för att möta framtiden. Medarbetarna är vår styrka.

Ett omfattande introduktionsprogram, stort utbud av chefsutbildningar, öppna föreläsningar, regionalt karriärutvecklingsprogram, mentor/handledning/coach utifrån dina behov, rabatterade friskvårdsaktiviteter, chefsdagar, interna och regionala HR-seminarier.

Övrigt
Chefsrekryteringen följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen och vi utgår från regionens fyra chefskriterier Värdegrundsbaserat chefskap, Mål-och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen kommer slutkandidater genomgå arbetspsykologisk testning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2270
Kontakt
  • Erik Johnsson, områdeschef, 0736-601633
Facklig företrädare
  • Susanne Reuterberg, Vårdförbundet, 0761-274544
  • Janet Eriksson, Kommunal, 031-3421035
  • Sonja Oldvén, Vision, 0700-822810
  • Stina Stjernström, SACO/Läkarförbundet, 070-2043033
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb