Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk kemi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Regional laboratoriemedicin, Klinisk kemi, organiserad inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset är en av de största verksamheterna i landet bland de offentliga laboratorierna. Klinisk kemi är en organisation med cirka 600 medarbetare. På enheten Neurokemi i Mölndal bedrivs klinisk laboratoriearbete, utveckling av analysmetoder för biokemiska markörer, vilka kan användas kliniskt för screening och diagnostik, och för att följa effekten av läkemedel samt i forsknings projekt. På laboratoriet levererar vi underlag till diagnos och behandlingsbeslut genom att analysera patientprover från olika kroppsvätskor samt tolka analyssvaren.

Enheten Neurokemi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med goda utvecklingsmöjligheter. Inom verksamheten bedrivs klinisk rutinverksamhet, läkemedels- och akademiska-studier samt en livlig forskning. Laboratoriet är miljöcertifierat och ackrediterat och stor vikt läggs vid kvalitetsarbete, utveckling av vår verksamhet samt införande av nya analyser. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med forskningsverksamheten och personer anställda vid Institutionen för Neurovetenskap och Fysiologi på Göteborgs Universitet. Totalt arbetar ca 100 personer i Neurokemis lokaler. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en laborerande medarbetare med dokumenterad erfarenhet att arbeta kvalitetssäkert med hög noggranhet. Du kommer att arbeta med ett brett spektrum av analyser för Alzheimers sjukdom och andra degenerativa hjärnsjukdomar som både är kommerciella och egenutvecklade. Arbetet innefattar bland annat provhantering, analys och utvärdering av resultat för våra neurokemiska markörer. Analyserna är både semi-automatiserade och manuella. Neurokemi erbjuder stor variation av laborativa arbetsuppgifter och det sker i ett tätt samarbete med alla sektioner inom enheten och Göteborgs Universitet. För arbetsuppgifterna krävs erfarenhet av laborativt arbete, god samarbetsförmåga och intresse av utvecklingsarbete. Kunskaper och erfarenhet av provhantering och immunbaserade metoder är meriterande. Vi månar om allas utveckling och anpassar arbetsuppgifter efter kompetens och egna ambitioner. 

Om dig

Du är Biomedicinsk analytiker med goda biokemiska kunskaper och laborativ erfarenhet. Det är ett krav för tjänsten att du har minst två års laborativ erfarenhet och erfarenhet av provhantering. En förutsättning är också att du kan uttrycka dig tydligt i tal och skrift på svenska och engelska samt att du hanterar Officepaketet. Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av att hantera immunkemiska metoder och automatiserade instrument. 

Arbetet kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga och att du är noggrann och metodisk. Vi bedömmer att det är av betydande vikt att du är flexibel och serviceinriktad samt har väl utvecklad social kompetens. Vi söker en person med ett engagerat och positivt arbetsätt. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. 

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1939
Kontakt
  • Enhetschef, Irina Nilsson , 0762-716329
  • Enhetschef, Charlotta Otter, 0700-824675
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 0702-649470
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb