Folktandvården, Ekonomienheten

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Om jobbet
Folktandvården söker en verksamhetsutvecklare med ekonomisk bakgrund och avancerade färdigheter i Power Bi, för att stärka vår ekonomienhet på huvudkontoret i Göteborg. 

I denna roll kommer du att vara en nyckelspelare inom våra uppföljnings- och analysprocesser. Du kommer att arbeta tillsammans med andra för att utveckla och förbättra dessa processer. Du kommer att producera uppföljningsrapporter i Power BI, skapa datatabeller från rådata i SQL, och analysera stora datamängder för att identifiera orsakssamband och föreslå åtgärder. Denna data omfattar verksamhet, ekonomi och personal.  

Du brinner för att effektivisera och optimera processer för att frigöra tid för analys och kärnuppdraget.  

Som en del av Folktandvårdens pågående digitala transformation, kommer du att ha en central roll. Du kommer att delta i uppdrag och projekt kopplade till digitalisering och automatisering. Det är en förutsättning att du har ett starkt intresse av digitala verktyg och en genomförandekraft för att gå från idé till handling. 

En viss del av ditt arbete kommer innebära sedvanligt controllerarbete, d v s att utifrån ett affärsorienterat perspektiv stödja verksamhetens chefer med ekonomisk rådgivning inom uppföljning och analys. Tillsammans med vårt team av controllers kommer du att bidra till att ständigt utveckla och förbättra controllerrollen. 

Om oss 
Folktandvårdens ekonomienhet består av 22 engagerade medarbetare med kompetens inom olika områden såsom uppföljning av ekonomi- och verksamhetsdata, inköp, analys, ekonomisk rådgivning och redovisning. I Ekonomienhetens uppdrag ingår också hanteringen av Folktandvårdens prislista med målet att säkerställa både en korrekt prislista och en korrekt och jämlik debitering inom regionen. Vi har också ett nära samarbete med andra enheter inom olika projekt och processer. 

Vår arbetsplats, Regionen Hus, är belägen i centrala Göteborg och har moderna lokaler som skapar en trivsam arbetsmiljö. 

Kvalifikationer

Arbetet kräver avancerade kunskaper inom Power BI, SQL-kodning och Office 365, samt god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska. Vi ser att du har flera års arbetslivserfarenhet och en akademisk utbildning i ekonomi.

Du trivs med ett flexibelt och självständigt arbete, samtidigt som du har god förmåga att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer både inom Folktandvården och med externa aktörer.

Vi ser gärna att du har arbetat som controller tidigare, med minst fem års erfarenhet.
Det är en fördel om tidigare har arbetat inom offentlig verksamhet. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vilket innebär god samarbets-, initiativ- och organisationsförmåga.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1915
Kontakt
  • Chefscontroller Magnus Granberg, 070-3489219
Facklig företrädare
  • Vision: Marie Liepins, 073-0602540
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb