Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Resursmottagning beroende

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Resursmottagning beroende är en del av Psykiatri beroendes öppenvård (PBÖ) tillsammans med Beroendemottagning Hisingen och Beroendemottagning Olskroken. Arbetet sker i en matrisorganisation där vårt uppdrag, i enlighet med bland annat F-ACT (Flexible Assertive Community Treatment) som metod, innebär att vi kan intensifiera insatserna för patienter på basmottagningarna i ett specifikt uppdrag under en viss period. Mottagningen har även ett antal fasta patienter med tillhörande läkarresurs samt organiserar psykologers, arbetsterapeuters och rehabkoordinators insatser i basverksamheten. Vi har även ett omfattande utbud av olika typer av gruppbehandlingar.

Målgruppen är personer över 18 år med svårare psykisk sjukdom och sammansatta behov till följd av psykiatrisk problematik och/eller substansbruk som redan har en tillhörighet inom Beroendes Basmottagningar.

Mottagningen har en tydlig verksamhetsidé och vision där vi vill förbättra och även utveckla vården för patienter inom målgruppen. En del i det arbetet är att bland annat implementera ny kunskap och utvärdera vår verksamhet.

Vad kan vi erbjuda dig?

En stimulerande arbetsplats med många trevliga kollegor, goda möjligheter till ett varierat och utvecklande arbete både utifrån ett organisatoriskt perspektiv likväl som gällande utbildning och handledning. 

Arbetsuppgifter

Beroendemedicinskt-/psykiatrisk behandlings- och rehabiliteringsarbete i öppenvård utifrån F-ACT som metod i vår matrisorganisation.

Du arbetar både självständigt och i samarbete med mottagningens övriga medarbetare samt i de team som bildas runt patienten. Du kommer inte vara fast vårdkontakt för patienter utan arbeta på uppdrag och i resursgrupper kring patienter som pågår under kortare eller längre perioder. Du kommer även hålla i en eller flera gruppbehandlingar tillsammans med kollegor.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är önskvärt med tidigare erfarenhet inom psykiatrisk/beroende öppen- och/eller slutenvård. Specialistutbildning inom psykiatri är meriterande. 

Vi vill att du har ett intresse av att arbeta integrerat och flexibelt med patienter som har ett substansberoende och en psykiatrisk samsjuklighet. Eftersom verksamheten fortfarande är relativt nystartad och arbetar på ett sätt som är mer ovanligt är det en fördel om du ser utmaningar och förändringsarbeten som något positivt. Vi önskar att du både har med dig viljan att vara med och utveckla verksamheten likväl som en förmåga att arbeta mot gemensamma mål för att vara med och forma framtidens vård för denna grupp av patienter som har ett större vårdbehov. 

Då arbetet förutsätter gott teamarbete för patientens bästa är en god förmåga att kommunicera och samarbeta viktigt. En hög grad av flexibilitet likväl som en grundläggande förmåga till lågaffektivt bemötande är essentiellt och stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1869
Kontakt
  • Synnøve Walderhaug, Enhetschef, 0724534182
  • Anna Rydén, Sektionsledare, 0703956020
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722074188
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb