Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk immunologi & transfusionsmedicin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om verksamheten

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) är organiserad i 6 enheter i Västra Götalandsregionen. Enheten Immunhematologi har cirka 30 medarbetare och ansvarar för bestämning av patienters och blodgivares blodgrupper. Vi undersöker också huruvida patienter har antikroppar mot olika blodkroppar. Detta för att säkerställa att transfusion av blodkomponenter görs på ett patientsäkert sätt och för att utreda de fall då patienten av någon anledning reagerat negativt på en transfusion. Metoderna som används är främst serologiska tester men verksamheten utökas även med molekylärbiologiska metoder. Vi är ackrediterade, arbetar kvalitetssäkrat och går en spännande framtid till mötes.

Vi arbetar med ständiga förbättringar för att möta en växande verksamhet och nya avancerade tekniker. Hos oss arbetar du med korta eller längre utredningar, både planerade och akuta. Enheten har under de senaste åren infört nya moderna utrustningar för att effektivisera analysflödet. Enheten är bemannad dygnet runt och verksamheten bedrivs både på Östra sjukhuset samt på Sahlgrenska sjukhuset.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett härligt gäng och utföra både akuta -och rutinanalyser inför blodtransfusioner. Analyserna innefattar blodgrupperingar, BAS-tester samt utredningar. Du kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter och arbetstempo beroende på vad som händer ute i samhället. Det du gör kommer direkt att vara avgörande för patientens vård. Det finns även möjlighet att delta i utbildningar, kurser samt arbeta i nya projekt.

Om dig

För att trivas hos oss bör du ha mycket god förmåga att kunna prioritera i akuta situationer med högt tempo och tycka om att ta egna initiativ. Du är strukturerad och har en god kommunikationsförmåga, du uppskattar att arbeta i nära samarbete med kollegor samt förstår vikten av att arbeta på ett kvalitetssäkert sätt.

Då arbetet innehåller manuella moment behöver du vara mycket noggrann, ha bra handlag och stor förmåga att planera ditt arbete, och med en serviceinriktad attityd och ett stort engagemang bidrar du till förbättringsarbetet på sektionen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vill du veta mer om vilka möjligheter du har att utvecklas tillsammans med oss på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, gå in via länk: Karriärutvecklingsmodellen - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1723
Kontakt
  • Enhetschef, Malin Bengtsson, 0721-448768
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 0702-649470
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb