Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri kognition och äldrepsykiatri

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Från och med April i år så omformas verksamhet Psykiatri kognition och äldrepsykiatri till ett nytt verksamhetsområde, Neuropsykiatri.

Verksamheten kommer vara ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom SU med ansvar för patienter med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ätstörningar, dövpsykiatri, minnesstörningar, Huntingtons sjukdom och äldrepsykiatrisk heldygnsvård. Verksamheten är forskningsintensiv i dagsläget med fokus på kognitionsstörande sjukdomar hos vuxna, befolkningsstudier rörande äldres hälsa, suicidforskning samt forskning inom autism och ätstörningar.

Idag består den neuropsykiatriska vården av två mottagningar för utredning av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt behandling av ADHD. Ytterligare en mottagning planeras starta inom kort med inriktning på behandling av allmänpsykiatrisk samsjuklighet vid autism samt behandling av Tourettes syndrom samt tics.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder arbete i ett tvärprofessionellt psykiatriskt team med fokus på patientens bästa. Du får här en unik chans att vara med och utforma en ny verksamhet från grunden och du  kommer att vara en viktig del i mottagningens utvecklingsarbete. Som läkare har du en nyckelroll i mottagningens arbete. Kompetensutveckling och handledning kommer erbjudas. Enheten kommer byggas upp successivt med fokus på god anpassad vård för att möta patientgruppens särskilda behov. Forskning kommer att ske på mottagningen.

Arbetsuppgifter

Bedömning och behandling av ett flertal allmänpsykiatriska tillstånd hos personer med autism.

Om dig

Du är legitimerad läkare, specialist i psykiatri eller allmänmedicin och har tidigare erfarenhet, intresse och engagemang för patientgruppen och deras särskilda behov.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1624
Kontakt
  • Verksamhetschef, Anna Sveide Antonelli, 072-2046876
Facklig företrädare
  • SACO, Samih Almudafar, 031-3438663
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb