Habilitering & Hälsa, Hörselteam, Vänersborg

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Beskrivning 
Hörselverksamheten erbjuder habilitering/rehabilitering. Verksamhetens målgrupp består av personer i alla åldrar med bestående hörselskada/dövhet/dövblindhet. Arbetet sker i syfte att öka delaktigheten i samhället och ge ett så meningsfyllt liv som möjligt. Vi arbetar i multiprofessionella team där vi utgår från patientens unika behov. Vi erbjuder diagnostisering, hörselrehabilitering, utprovning/anpassning av hörseltekniska hjälpmedel och teknisk service. 
Vi söker nu en hörselingenjör för en tillsvidareanställning med placering på Vänerparken i Vänersborg. Hörselverksamheten erbjuder dig som medarbetare en vardag med mycket variation i arbetet. Du som ingenjör kommer att tillhöra team med drivande och engagerade kollegor. Som ny medarbetare kommer du få en introduktionsplan och utsedd mentor.

Arbetsuppgifter 
Som hörselingenjör arbetar du tvärprofessionellt, vilket innebär att arbetet sker både enskilt och i team. Arbetsuppgifterna kommer att fördelas mellan IT-baserat arbete, underhåll av diagnostisk mätutrustning och patientarbete.  

I dina arbetsuppgifter kommer det ingå: 

  • Vara behjälplig med drift och underhåll av klinisk medicinsk utrustning
  • Hembesök för installation av hjälpmedel
  • Bevaka teknikutveckling och aktivt arbeta med verksamhetsutveckling 
  • Ansvar för utbildning av personal och patienter inom det audiologiska området 
  • Ansvar för verksamhetens datorer, installation och uppgradering av programvara samt ge IT support 

Resor i arbetet förekommer som en naturlig del i tjänsten, det förekommer besök i förskola/skola/arbetsplatsen för att säkerhetsställa den hörseltekniska utrustningen samt arbeta konsultativt gällande akustik i undervisningslokaler 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har teknisk kompetens som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Det är meriterande att du har erfarenhet av att arbeta inom teknisk service och support samt att du har erfarenhet av akustik eller audiologi. Vi tror tjänsten passar dig som har ett stort tekniskt intresse och god datorkunskap. Då arbetet kräver samarbete och kontakt med bland annat vårdpersonal samt patienter krävs god social kompetens och pedagogisk förmåga. Arbetet kräver noggrannhet, flexibilitet och förmåga till självständigt arbete. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. Gymnasiekompetens med teknisk inriktning, ingenjörs- eller audionomexamen är meriterande.  
Körkort för personbil (B) är ett krav, då resor förekommer i tjänsten. 

Övrigt 
Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. 
 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1597
Kontakt
  • Nathalie Laagen, enhetschef,, 0763-251406
  • Thomas Hansson, hörselingenjör, 0709-400485
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, SSR,, 0722-063558
Publicerat 2024-04-11
Sista ansökningsdag 2024-05-02

Tillbaka till lediga jobb