Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Uddetorp

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning 
I utkanten av Skara, inbäddat i grönska och omgivet av böljande fält, ligger Naturbruksskolan Uddetorp. Här bedriver vi ett konventionellt lantbruk med hjälp av gedigen maskinpark och den senaste tekniken för hållbar växtodling. Skolan har 200 hektar åker, 16 hektar naturbete och 60 hektar egen skog. På gården finns även 65 mjölkkor, 60 ungdjur och 8 tackor med lamm. På Uddetorp erbjuder vi inriktningen lantbruk. Skolan växer och är populär att söka till. Vi har 185 gymnasieelever och närmare 300 vuxenstuderande på anläggningen. 

Vårt Kompetenscentrum är samlingsnamnet för all projekt- och testverksamhet vi genomför, ofta tillsammans med samarbetspartners. Vårt uppdrag fokuserar på innovation och hållbar utveckling inom lantbruk, djur, livsmedel, energi, skog och pedagogik. 

Arbetsuppgifter 
Som biträdande rektor leder och utvecklar du det pedagogiska arbetet i enlighet med styrdokument och förvaltningsövergripande målsättningar. Du har verksamhets-, ekonomi-, och personalansvar. Tillsammans med oss rektorer på Uddetorp ansvarar du för samverkan med näringen och kommunerna. Vill du veta mer så besök Utbildningar i naturbruk - Naturbruksförvaltningen (vgregion.se).

Kvalifikationer 
Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av pedagogiskt ledarskap och adekvat högskoleutbildning, varav minst 30 hp är pedagogik. En merit är om du har erfarenhet av att jobba som rektor inom gymnasiet och/eller vuxenutbildning.

Erfarenhet av pedagogiskt arbete samt god självkännedom och vitsordad personlig lämplighet utifrån regionens chefskriterier:

• Mål och resultatinriktat chefskap
• Kommunikativt chefskap
• Utvecklingsorienterat chefskap
• Värdegrundsbaserat chefskap

Du är tydlig, utvecklingsinriktad och en skicklig ledare. Du är väl förtrogen med skollag och dess krav på hur elever ska mötas utifrån var och ens behov, önskemål och förutsättningar. Även kunskaper om myndighetsutövning i offentlig verksamhet är viktigt i denna roll. Du är lyhörd och samtidigt duktig på att samarbeta, kommunicera, entusiasmera och motivera medarbetare mot gemensamma mål och ett givet uppdrag. Du är intresserad av delat ledarskap för våra olika skolformer. I den nya ledningsorganisationen på Uddetorp där du kommer att ingå finns två rektorer samt två biträdande rektorer.

Du förstår vikten av ett starkt varumärke och betydelsen av samarbeten och väl fungerande nätverk samt har god IKT-kompetens och tidigare erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Du ställer krav på och är själv en förebild och du drivs av att ge varje elev möjlighet att nå sin fulla potential. Du har förmåga att se helheten. Inom Naturbruksförvaltningen ser vi mångfald som en självklar styrka där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Villkor 
Tillsvidareanställning med100 % sysselsättningsgrad. Anställningen är en semestertjänst med placering på Uddetorp. Tillträde enligt överenskommelse. Urval- och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag och senast 23 april. 

För att få en anställning inom vår skolverksamhet krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida.  

Vi ser framemot din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1584
Kontakt
  • Karin Rosén, rektor , 073-0466740
  • Sofia Hottöfjäll, rektor, 076-5450199
  • Bengt Stenhammar, skolchef, 073-5942192
Facklig företrädare
  • Johan Tropp, Sveriges Lärare, 070-2417705
  • Johan Sipola, Sveriges Lärare, 072-5108483
  • Pia Jonsson, Kommunal, 073-5662052
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb