Södra Älvsborgs Sjukhus, VO medicin

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Hos oss på lungmottagningen får du arbeta i team tillsammans med andra yrkeskategorier för att erbjuda patienten bästa möjliga vård. Mottagningsarbetet innebär att du arbetar med planerad vård och att du i stort vet vad din arbetsdag kommer innehålla. Vi har hand om utredningar med olika lungundersökningar och behandlingar. I utredningen ingår lungfunktionstest, förberedelser inför bronkoskopi, provtagning, CT-ledd med mera.

Vi arbetar med specialiserad vård och söker nu dig som är intresserad av inriktning cytostatika. Som sjuksköterska här (även kallat kontaktsjuksköterska) har du ansvar att följa patienter med lungcancer och anhöriga genom hela vårdkedjan, från utredning till onkologisk behandling. I uppdraget ingår att vara särskilt tillgänglig, att informera om kommande steg i vård och behandlingen, att ge stöd vid normala krisreaktioner och att förmedla kontakter med andra yrkesgrupper. Du kommer även administrera cytostatikabehandling och annan cancerbehandling på vår mottagning. Arbetet är mycket varierande med ibland mycket högt tempo för att andra dagar vara lugnare. Vi erbjuder dig ett omväxlande och intressant arbete på en trivsam mottagning med god atmosfär.

Arbetstiden är dagtid 40 timmar per vecka, måndag till fredag. Viss rotations/- helgtjänstgöring mot slutenvården ingår i tjänsten, 2 helger av 10. Tjänsten är ett vikariat fram till och med 250315.

Om oss
Vi som arbetar på lungmottagningen är lungspecialister, sjuksköterskor och undersköterskor med speciell kompetens inom lungmedicin. Här finns mycket samlad kunskap och erfarenhet och en god sammanhållning där vi stöttar varandra i arbetets utmaningar. Vi utreder och behandlar patienter med lungsjukdomar som t ex. lungcancer, KOL, och fibros.

Nyfiken på att få veta mer? Du är hjärtligt välkommen att göra ett kortare eller längre besök hos oss! Kontakta Pia Johansson Vårdenhetschef.

Din profil
Vi söker dig som har svensk sjuksköterskelegitimation och har erfarenhet i yrket. Det är meriterande om du har erfarenhet som kontaktsjuksköterska, av lungmedicin eller annan specialistvård. Teamarbete är grunden för vår verksamhet så för att lyckas och trivas i rollen tror vi att du har förmågan att växla mellan god samverkan med andra och självständigt arbete där du tar egna initiativ och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Läser du sista terminen på sjuksköterskeprogrammet eller har mindre än fyra månaders yrkeserfarenhet hänvisas du att söka till våra introduktionsprogram. Läs mer om SÄS introduktionserbjudande till dig som nyexaminerad sjuksköterska här.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga yrkeslegitimation. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-03-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1509
Kontakt
  • Pia Johansson, vårdenhetschef , 033-6162269
Facklig företrädare
  • Ellinor Johansson, Vårdförbundet, 033-6161964
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-06-04

Tillbaka till lediga jobb