NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri och Barn-och ungdomspsykiatri

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Om verksamheten
NU-sjukvårdens psykiatri består av Barn-och ungdomspsykiatri samt Vuxenpsykiatri. Inom båda verksamheterna finns såväl heldygnsvård samt öppenvård. Psykiatrisk öppenvård är basen i specialistpsykiatrin och målet är att så långt som möjligt kunna ge utredning, behandling, vård och stöd i patientens närmiljö. Vi har öppenvårdsenheter på flera orter inom vårt upptagningsområde. Heldygnsvård bedrivs på NÄL i Trollhättan och Brinkåsen i Vänersborg.

Bli psykiatrisjuksköterska
NU-sjukvården erbjuder nu utbildningsbefattningar till specialistsjuksköterska med inriktning mot psykiatrisk vård. Det är ett led i satsningen på att öka andelen specialistsjuksköterskor inom området. Som psykiatrisjuksköterska i NU-sjukvården kan du komma att arbeta antingen inom heldygnsvård, psykiatriakuten, öppenvårdsmottagning eller i mobila team. Att arbeta inom psykiatrin innebär ett stimulerande och intressant jobb med stora möjligheter att utvecklas inom sitt yrke.

Som psykiatrisjuksköterska behöver du vara flexibel och kunna arbeta i ett varierande tempo och är van att arbeta självständigt. Utbildningsbefattning innebär att du blir tillsvidareanställd inom NU-sjukvården. En utbildningsbefattning i NU-sjukvården innebär att du studerar på halvfart och arbetar halvtid under din studietid.

För att kunna söka tjänsten ska du vara legitimerad sjuksköterska. För förkunskapskrav - se utbildningsanordnarens hemsida. Du ska också ha lämnat in en ansökan till det lärosäte som du är intresserad av att studera på. Utbildningsplats erbjuds i samband med att du antas på lärosätets vidareutbildning.

Villkor och instruktion för ansökan

  1. Ansökan till specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning psykiatrisk vård med start HT2024 skall vara inskickad via antagning.se senast den 15 mars.
  2. Ansökan som skickas in via rekryteringssystemet Varbi skall vara inskickad senast den 15 mars 2024. På sidan ”Personligt brev” är det viktigt att du redogöra för varför du har sökt utbildning och andra uppgifter som du anser vara värdefulla för beslutet om du ska beviljas finansiering. På sidan ”CV (anställning, utbildning m.m.)” fyller du i uppgifter om tidigare utbildningar och anställningar som sjuksköterska. Här bifogar du också sedan ditt antagningsbesked.
  3. Om du i dagsläget har en anställning inom NU-sjukvården ska du informera din chef att du har sökt utbildning.
  4. Efter att din ansökan registrerats startar urvalsprocessen och intervjuer kommer att genomföras. Rekryterande chef ansvarar för vilka av de sökande som kommer att prioriteras för utbildningsbefattning.
  5. 21 april skickas antagningsbesked ut från antagning.se till de som antagits till specialistutbildning. Antagningsbeskedet måste omgående bifogas din ansökan i Varbi för att den ska vara giltig (gäller även om du står på reservplats).
  6. Besked förmedlas av rekryterande chef. Chef informerar medarbetare och går sedan igenom anställningsavtal, överenskommelse och riktlinje för anställningen.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/597
Kontakt
  • Sara Larsson, Sektionschef, 010-4356431
Facklig företrädare
  • Vårdförbundets kansli, vxl.010-4350000
Publicerat 2024-02-06
Sista ansökningsdag 2024-03-15

Tillbaka till lediga jobb