Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Verksamhet Barncancercentrum

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Gillar du avancerad barnsjukvård? Personcentrerad vård med barnet och familjen i centrum? Att arbeta med härliga, kunniga kollegor? Då är det just dig vi söker.

Vår verksamhet Barncancercentrum fortsätter att växa och vi behöver fler kollegor för att kunna ta emot alla cancersjuka barn och deras familjer. Vi ser fram emot att bli flera, vill du vara med?

Barncancercentrum är en onkologisk vårdavdelning som är öppen dygnet runt. Här vårdas barn med tumör- och blodsjukdomar. Vi har också patienter som stamcellstransplanteras. Våra patienter är 0-18 år och befinner sig i olika stadier av sin behandling. Allt ifrån lättare dagbehandlingar till intermediärvård.

Genom ständig forskning har behandlingarna blivit bättre och idag kan vi rädda 80-90 procent av alla cancersjuka barn och ungdomar. Utvecklingen går framåt, samtidigt får patienterna kämpa mer då behandlingarna har blivit tuffare. Varje patient och familj har olika behov. Som sjuksköterska kommer du att arbeta nära barn, föräldrar och syskon och ge omvårdnad och stöd under hela sjukdomsförloppet.

Vi arbetar i team där många olika yrkesgrupper ingår. Här finns goda utvecklingsmöjligheter då enheten har många olika specialfunktioner för sjuksköterskor.

Barncancerfondens stöd är viktigt och hjälper till att sprida den värme, glädje och omtanke vi har på vår avdelning.

Sedan mars 2021 finns vi i nybyggda lokaler i Drottning Silvias Barnsjukhus.

Varför ska du börja på Barncancercentrum?

Hos oss har vi ett stort fokus på personalgruppen där alla är delaktiga och stöttar varandra. Vi har högt i tak och är ett gott gäng. Den första tiden hos oss får du en mentor som stöd och vår introduktion är två månader för att du i lugn och ro ska hinna lära dig allt du behöver kunna som sjuksköterska. Vi har ett årshjul för utbildning med undervisningstillfällen varje vecka. Vi erbjuder också reflektion flera gånger i veckan. Kompetensutveckling har ett stort fokus och när du känner dig redo finns det flera nationella utbildningar att välja på.

Vill du arbeta 2-skift eller 3-skift? Vi försöker att möta dina behov.

På enheten finns en omvårdnadsforskare på 20% och för den intresserade finns möjlighet till egen omvårdnadsforskning del av arbetstiden.

Om dig som söker

Vi söker dig som har ett brinnande intresse av att arbeta med allvarligt sjuka barn och vill göra skillnad varje dag!

Du är legitimerad sjuksköterska och vi ser det som merit om du är barnsjuksköterska. Det är också positivt om du har erfarenhet av barnsjukvård eller arbetat inom onkologi, neurokirurgi eller hematologi. Vi tror att du som trivs hos oss vill arbeta utifrån patientnärmre vård och med hela familjen. Vi hoppas att du vill vara med i vår expansion framåt och medverka i barncancervården.

Du som är nyexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, så kallat pediatriskt kliniskt basår, under det första året av din anställning hos oss. Tanken är att du ska få en klinisk bredd som grund att bygga vidare din kompetens och fortsätta utvecklas hos oss.

Vi kommer att intervjua löpande, så sök gärna redan idag! Är det något du undrar så är det bara och höra av sig!

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6154
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Lina Collvik, 0761-199859
  • Vårdenhetschef, Ann-Louise Gustafsson, 0700-824164
  • Vårdenhetschef, Kajsa Brostedt, 0722-013028
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Erik Lindskog, Josefin Nord, 031-3434522
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-23

Tillbaka till lediga jobb