Koncernkontoret, enhet Opererande specialiteter och diagnostik

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Då tycker vi att du ska söka tjänsten som Strategisk inköpare för område Anestesi – Operation – Intensivvård.

Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en Strategisk inköpare som vill vara med och göra goda affärer för Västra Götalandsregionen och på så sätt bidra till samhällsutveckling. Ta chansen och sök till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Eftersom upphandlingar bedrivs i projektform är du som inköpare projektledare genom upphandlingen. Processen omfattar hela kedjan från strategisk planering, analys- och upphandlingsarbete till löpande avtalsförvaltning. Du har genom projektet ett helhetsansvar för alla delar av inköpsprocessen inom ditt område. Tillsammans med övriga medarbetare utvecklar och förenklar du rutinerna inom området, och du deltar även i förbättringsarbete kring leveranser, kvalitet och kostnader. Hela Västra Götalandsregionen kommer vara ditt arbetsfält vilket medför en del resor.

Vad kan vi erbjuda dig?

Inom området opererande specialiteter går utvecklingen snabbt, både vad det gäller medicinteknik och verksamhet, vilket ställer krav på lyhördhet och nytänkande. Ett mycket spännande område där vi inom inköp har stor påverkan och det finns möjligheter för dig som person att ha direkt inflytande.

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs på alla sätt, och vi arbetar i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:

Du har en akademisk examen inom relevant område eller erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av inköpsarbete och upphandling, dock är detta inget krav. Kunskaper om LOU, juridik, endoskopi eller erfarenhet som operationssjuksköterska eller från leverantörsledet är meriterande. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska, och har god vana av att arbeta i MS Office.

Vi ser att du som person är initiativrik, affärsmässig och flexibel. Du är lösningsorienterad och har en vilja att bidra till att utveckla vår verksamhet. Du trivs både med att planera och följa upp och du har en stark kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att driva och leda projekt. Du agerar på ett förtroendeingivande sätt och har ett professionellt bemötande.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Borås, Vänersborg eller Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6119
Kontakt
  • Marcus Rollfelt, Enhetschef, 0790-729317
  • Catharina Skoog, Teamledare, 0700-824466
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
  • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb