NU-sjukvården, Område I, Ambulansverksamheten, Ambulansen Dalsland Norra

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

NU-sjukvårdens ambulansverksamhet
Ambulansverksamheten i NU-sjukvårdens regi organiseras i sex delområden: Bohus Norr (Tanum, Strömstad och Kungshamn), Bohus Väst (Munkedal, Hallinden och Lysekil), Dalsland Norra (Åmål, Bengtsfors) Dalsland Södra (Dals Ed, Mellerud och Färgelanda), Trestad Väst (Uddevalla och Henån) samt Trestad Öst (Trollhättan och Vänersborg).

Om oss
Ambulansen Dalsland Norra är en del av NU-sjukvården och Västra Götalandsregionen. Avdelningen omfattar Bengtsfors och Åmåls kommuner, i norra delen av Dalsland.

Sammanlagt är vi cirka 28 medarbetare som bemannar två dygnsbilar, en dagbil och en Single responder. Upptagningsområdet innebär ett spännande och geografiskt utmanande uppdrag då det är drygt tio mil till akutsjukhus i Trollhättan, som vi kör till i första hand, och cirka sju mil till akuten i Karlstad.

I ambulansverksamheten i NU-sjukvården ser vi att många olika kompetenser är en stor tillgång och fördel. Vi eftersträvar att vara 70/30% i fördelningen mellan sjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. I NU-sjukvården är man specialistsjuksköterska som både anestesi, IVA, och ambulanssjuksköterska.

Vi jobbar med ISP-schemamodell och vid en tjänstgöring på 30% nattetid arbetar du som sjuksköterska 33.20 timmar per vecka.

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska.

För att tjänstgöra, som sjuksköterska i ambulans, är det önskvärt att du har erfarenhet från akutmedicinsk enhet och/eller ambulanssjukvård. Vidareutbildning i ambulanssjukvård, anestesi eller intensivvård är meriterande. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet, flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt och social kompetens. Du ska ha god fysisk kapacitet, tester ingår i rekryteringsprocessen.

Körkortsklass B är ett krav, körkortsklass C är önskvärt.

Arbetstid
Arbetstiden är förlagd enligt schema med tjänstgöring både dagtid, natt och helg.

Kliniskt basår
Som nyutexaminerad sjuksköterska ingår du i Kliniskt basår med regelbundna mentorsamtal på avdelningen. Läs mer om det kliniska basåret här

Övrigt
Intervjuer och tester kommer att ske kontinuerligt under ansökningsperioden.

Tjänsten avser ett vikariat som löper fram till 1 september 2024.  

Om du vill jobba i ett härligt gäng där det glöder av engagemang och i ett geografiskt utmanade område så är du varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-09-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bengtsfors eller Åmål
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6075
Kontakt
  • Anna Blom, avdelningschef , anna.k.blom@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb