Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Omr. 1, Neurologi-Psykiatri-Habilitering

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Ätstörningscentrum barn och unga vuxna avdelning är en specialiserad ätstörningsenhet med 8 vårdplatser för ungdomar 16-25 år boende i Västra Götalandsregionen. Under vårdtiden, som oftast är upp till 12 veckor, erbjuds patienter med allvarlig ätstörning vård enligt ett strukturerat vårdprogram. Avdelningen är del av en vårdkedja där även ätstörningsspecialiserad öppenvård och dagvård ingår.

Vårdarbetet på avdelningen bedrivs i team. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, skötare, socionom samt psykolog. Vi samarbetar även med dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut och musikterapeut. 

Vi har nu en ledig tjänst som sjuksköterska med inriktning natt. 

Vårt erbjudande

Avdelningen erbjuder fortbildning och utveckling inom ätstörningsområdet samt handledning i grupp.

Vi tillämpar grundschema med tjänstgöring 1 av 3 helger.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss kommer du att ha ordinarie somatiska och psykiatriska sjuksköterskeuppgifter. Patientgruppen har ofta en somatisk och psykiatrisk samsjuklighet, både av mer akut- men också långvarigt tillstånd. Du får använda och utveckla din kompetens både i bemötande och omhändertagande. Ibland kan det förekomma mer akuta medicinska tillstånd. Dessutom jobbar du med samtal i syfte att patienten ska komma till ro, ångesthantering och motivation.

Vi erbjuder dig ett arbete där du kan utveckla din kompetens i det psykiatriska såväl som somatiska området.

Som sjuksköterska med inriktning natt arbetar du i par med en van skötare. Vi har 3 natt-arbetslag.

Om dig

Du är specialistsjuksköterska inom psykiatri och har tidigare arbetat inom barn- och ungdomspsykiatri samt med ätstörningar. Vi ser det meriterande om du har erfarenhet av strukturerade samtal samt om du arbetat med yngre personer tidigare. 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har en tidskvotering vissa timmar på natten som innebär att nattjänstgöring 32 t/v ger heltidslön samt dubbel Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 72,92%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6068
Kontakt
  • Tillförordnad Vårdenhetschef, Lena Haglund Backman, 0700-824496
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Deréus, 0700-824016
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb