Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Omr. 1, Neurologi-Psykiatri-Habilitering

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Ätstörningscentrum barn och unga vuxna avdelning är en specialiserad ätstörningsenhet med 8 vårdplatser för ungdomar 16-25 år boende i Västra Götalandsregionen. Under vårdtiden, som oftast är upp till 12 veckor, erbjuds patienter med allvarlig ätstörning vård enligt ett strukturerat vårdprogram. Avdelningen är del av en vårdkedja där även ätstörningsspecialiserad öppenvård och dagvård ingår.

Vårdarbetet på avdelningen bedrivs i team. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, skötare, socionom samt psykolog. Vi samarbetar även med dietist, fysioterapeut, arbetsterapeut och musikterapeut. 

Vi har nu en ledig tjänst som sjuksköterska med inriktning natt. 

Vårt erbjudande

Avdelningen erbjuder fortbildning och utveckling inom ätstörningsområdet samt handledning i grupp.

Vi tillämpar grundschema med tjänstgöring 1 av 3 helger.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss kommer du att ha ordinarie somatiska och psykiatriska sjuksköterskeuppgifter. Patientgruppen har ofta en somatisk och psykiatrisk samsjuklighet, både av mer akut- men också långvarigt tillstånd. Du får använda och utveckla din kompetens både i bemötande och omhändertagande. Ibland kan det förekomma mer akuta medicinska tillstånd. Dessutom jobbar du med samtal i syfte att patienten ska komma till ro, ångesthantering och motivation.

Vi erbjuder dig ett arbete där du kan utveckla din kompetens i det psykiatriska såväl som somatiska området.

Som sjuksköterska med inriktning natt arbetar du i par med en van skötare. Vi har 3 natt-arbetslag.

Om dig

Du är specialistsjuksköterska inom psykiatri och har tidigare arbetat inom barn- och ungdomspsykiatri samt med ätstörningar. Vi ser det meriterande om du har erfarenhet av strukturerade samtal samt om du arbetat med yngre personer tidigare. 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har en tidskvotering vissa timmar på natten som innebär att nattjänstgöring 32 t/v ger heltidslön samt dubbel Ob-ersättning under timmarna 22:00 – 06:00.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 72,92%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6068
Kontakt
  • Tillförordnad Vårdenhetschef, Lena Haglund Backman, 0700-824496
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Deréus, 0700-824016
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-08

Tillbaka till lediga jobb