Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Barnhjärtcentrum avdelning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

På Barnhjärtcentrum får du använda hela din kompetens i en spännande  verksamhet med både medicinsk och kirurgisk specialitet. Vi söker nu en sektionsledare till vår omvårdnadspersonal för att bättre möta framtidens behov i nationell högspecialiserad vård! Vill du vara med oss i den utvecklingen?

På Barnhjärtcentrum avdelning vårdar vi barn från hela landet i samband med hjärtoperation, hjärtkateterisering, hjärttransplantation samt övriga utredningar och behandlingar av barn med hjärtsjukdom. Barnhjärtcentrum på Drottning Silvias barnsjukhus är ett av Sveriges två centra med uppdraget nationell högspecialiserad vård i barnhjärtkirurgi.

Vi arbetar med PatientNärmre Vård där ett tydligt teamarbete mellan olika professioner ger oss förutsättningar för att skapa värde för patienten. Farmaceuter, sjukvårdsbiträden, servicevärdar och administrativ personal avlastar vårdpersonalen med arbetsuppgifter som inte är patientnära, vilket ger stort utrymme för professionell omvårdnad. 

Vi erbjuder dig:

  • Ett omväxlande och stimulerande arbete med mycket arbetsglädje
  • Kontinuerlig handledning för att du som medarbetare ska känna dig trygg och få möjlighet att trivas och utvecklas i din roll som sektionsledare
  • Kontinuerliga utbildningsinsatser kopplade till ditt arbete inom Barnhjärtcentrum

Arbetsbeskrivning

Som sektionsledare arbetar du i ett nära samarbete med vårdenhetschefer och avdelningschef. Tillsammans arbetar ni för att kvalitetsutveckla både enheten och verksamheten i stort. Arbetet är både kliniskt och administrativt och arbetstiden är generellt sett varierande mellan dag, kväll och helg.

Du ansvarar för den dagliga driften på enheten vilket innebär att du koordinerar och leder medarbetare i det operativa arbetet. Tillsammans med chef och medarbetare arbetar du för att upprätthålla en god arbetsmiljö och är drivande i förbättringsarbeten. Sektionsledaruppdraget är ett tidsbegränsat uppdrag på 3 år med möjlighet till förlängning. Du har en tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden av barn och ungdomar som vårdas i samband med utredning eller behandling av medfödd eller förvärvad hjärtsjukdom. Du arbetar i team tillsammans med andra sjuksköterskor, barnsköterskor, läkare och andra vårdprofessioner.

Om dig

Vi söker dig med ledaregenskaper som har en magisterexamen i vårdvetenskap och specialistutbildning i Hälso- och sjukvård för barn eller intensivvård. 

Som sektionsledare har du en god förmåga att samarbeta och är en tydlig kommunikatör. Du kan arbeta flexibelt och hantera hastigt uppkomna situationer när det är mycket som händer på enheten. Du visar ett genuint intresse för barnsjukvård och vill arbeta både för verksamhetens och gruppens utveckling. Vidare ska du kunna hantera konflikter, ta egna initiativ och beslut, och vara lojal med de beslut som fattats av arbetsgivaren.

Erfarenhet från arbetsledning och barnsjukvård är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Provanställning kan komma att tillämpas. Rekrytering sker löpande under ansökningstiden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-12-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6056
Kontakt
  • Avdelningschef, Sofi Andersson Stavridis, 031-3435627
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Josefin Meldo/Caroline Tigerberg, 031-3434523
  • Kommunal, Martina Pålsson, 031-3435648
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb