Förvaltningen för kulturutveckling, Utvecklingsenheten

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturutveckling.

Nu söker vi en ny kollega! Är du noggrann och strukturerad och gillar att arbeta med avancerad administration? Vi erbjuder dig en roll med intressanta och utvecklande arbetsuppgifter.

Som nämndsamordnare inom förvaltningen för kulturutveckling kommer du att ha en viktig och central roll för ärendeberedningen och stödet till den politiska verksamheten som består av kulturnämnden och styrelsen för kulturutveckling. Arbetsuppgifterna är uppdelade på två nämndsamordnare som stöttar och jobbar nära varandra.

Nämndsamordnararbetet är mycket omväxlande och innebär många kontaktytor med både politiker och tjänstepersoner. Arbetet innebär att du deltar i sammanträden och presidiemöten, skriver kallelser och protokoll, kvalitetsgranskar beslutsunderlag, bevakar ärenden och hanterar för- och efterarbete kring de politiska mötena. I din roll kommer du arbeta nära registrator- och arkivfunktionen och tillsammans ansvarar ni för hela ärendehanteringsprocessen, från registrering till arkivering och att den samordnas och kvalitetssäkras. I arbetet ingår också att ge råd till förvaltningens medarbetare i frågor som rör ärendeprocessen och ärendeberedning, liksom i frågor som rör arbetet i en offentlig förvaltning.

Det finns goda möjligheter att utvecklas i rollen och du kommer tillsammans med dina kollegor medverka i utvecklingen av processer, system och rutiner kring ärendeberedningen och förvaltningens dokument- och informationshantering. Du kommer bevaka de regiongemensamma nämndhanteringsfrågorna och delta i regionens nätverk för nämndsamordnare. Din kompetens kan även behövas i andra arbetsuppgifter för att stötta enheten att klara sitt totala uppdrag.

Tjänsten är placerad på enheten för Analys och utveckling. Vi på enheten utgör ett ledningsstöd och håller samman förvaltningens arbete med verksamhetsplanering och uppföljning. Vi arbetar även löpande med olika utrednings-, utvecklings- och samordningsuppdrag på uppdrag av förvaltningsledningen.

Krav  

  • Relevant högskoleutbildning med inriktning mot offentlig förvaltning, juridik eller annan motsvarande inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Flerårig erfarenhet som nämndsamordnare och av arbete i en politiskt styrd organisation.
  • Goda kunskaper om de lagar och regelverk som styr offentlig förvaltning som kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen.
  • Erfarenhet av arbete med allmänna handlingar, diarieföring och informations- och dokumenthantering.
  • Goda kunskaper i svenska och väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Hög digital mognad och erfarenhet av att ha arbetat i digitala diarie-, ärende- och dokumenthanteringssystem.

Meriterande 

  • Erfarenhet av arbete i Public 360 och SharePoint.
  • Erfarenhet av att ha jobbat med utveckling av processer och arbetssätt.

Personliga kompetenser  
Som person är du strukturerad, du har förmågan att se vad som behöver prioriteras, är effektiv och lösningsorienterad. Du är van vid, och tycker om att samarbeta men kan även arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du tar ansvar för din uppgift, är noggrann, levererar med hög kvalitet och bidrar konstruktivt till att utveckla nya effektiva arbetssätt. Du trivs med att ha många kontaktytor och har en god kommunikativ förmåga samt är bra på att skapa goda relationer och bygga förtroende. Du ser möjligheter i arbetet och bidrar till att utveckla arbetsuppgifterna och området du verkar inom.

Övrigt
Tjänsten är placerad i Göteborg, resor inom Västra Götaland förekommer.
Intervjuer kommer hållas under vecka 42.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsavlönad
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6055
Kontakt
  • Jaana Atouso, +46702928566
Facklig företrädare
  • Eva Edsler, Saco, +46706482300
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb