Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 361

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Avdelning 361 är en allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning inom Psykiatri Affektiva och vi finns på Östra sjukhuset. Patienterna kommer till oss från den psykiatriska akutmottagningen på Östra sjukhuset och avdelningen har 14 vårdplatser. Patienterna kommer för utredning och behandling av olika psykiatriska diagnoser som exempelvis depressioner, ångest, neuropsykiatriska tillstånd och svårare krisreaktioner. Vi utökar antalet sjuksköterskeplatser och söker därför tre nya kollegor till vår avdelning.

Vad erbjuder vi dig?

Vi har en trevlig arbetsplats i vackra och ändamålsenliga lokaler. Ett gott kamratskap bäddar för ett bra teamarbete där alla spelar en viktig roll. Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling och regelbunden handledning varannan vecka. Vi har också träning i självskydd varje vecka med praktisk träning och diskussioner runt bemötande. Vi förbättrar arbetstiderna med ett fem-veckoschema vilket innebär att du arbetar två helger av fem.

Om arbetsuppgifterna

Dina arbetsuppgifter utgår ifrån psykiatrisk omvårdnad med patienten i fokus. I arbetsuppgifterna ingår även läkemedelsbehandling, krisbearbetning och stödjande samtal. Vi har ett väl utvecklat teamarbete mellan sjuksköterska, läkare, skötare, kurator och patienten där var och en bidrar med sin unika kompetens. Samverkan med öppenvård, socialtjänst och övriga berörda parter är vanligt förekommande. I din roll ingår även arbetsledande uppgifter.

Längden på introduktion och bredvidgång bedöms utifrån din individuella kompetens för att du ska få en så god start som möjligt. Vi har en sjuksköterska med inriktning dag på plats fem dagar i veckan som har övergripande ansvar och vid behov stöttar i omvårdnadsarbetet. Vi arbetar med kontaktmannaskap där både sjuksköterskor och skötare ingår.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, specialistutbildning inom psykiatri är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med psykisk ohälsa och psykiatrisk omvårdnad med hela patienten i fokus. För att du ska trivas i vår arbetsgrupp tror vi att du har ett genuint intresse och ett stort engagemang för vår patientgrupp. Det är viktigt att du kan bibehålla ditt lugn även i känslomässigt påfrestande situationer. Du delar vår arbetsgrupps förhållningssätt genom att vara en positiv och engagerad medarbetare som visar stort intresse för att göra så gott som möjligt för våra patienter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Låter det intressant? Vi ser fram emot din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6054
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marie Wennergren, 076-8052449
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072-2074188
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb