Närhälsan Uddevalla Smärtmottagning, Älvängen och Herrestad vårdcentraler

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Är du psykolog och intresserad av ett varierade arbete? Nu har du möjlighet att kombinera arbete på en av våra smärtmottagningar med arbete på vårdcentral.

Om oss

Vi har ett nära samarbete med varandra i smärtteamet och tycker det är viktigt att tillsammans arbeta för att patienten ska få en bättre livssituation. Teamet jobbar i huvudsak med gruppbehandlingar men även med individuella besök. Stort fokus läggs på att ge patienten ökad kunskap om smärta samt ge strategier för att patienten ska kunna acceptera och bättre hantera sin smärta för att förbättra livskvalitet. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att genomföra psykologiska bedömningar och hålla i gruppföreläsningar. Behandlingsformen för hela smärtteamet utgår från Acceptance and Commitment Therapy (ACT) mot långvarig smärta.

Närhälsan Älvängen och Herrestad vårdcentraler är båda väletablerade och välfungerande. Här bedrivs både planerad och akut verksamhet på de olika mottagningarna där vi tar emot patienter i alla åldrar. Hos oss arbetar bland annat distriktsläkare, distriktssköterskor, specialistsköterskor, medicinska sekreterare, undersköterskor men vi har även team för psykisk ohälsa på båda våra vårdcentraler. 

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner i Närhälsan: Fördelar och förmåner

Om arbetet

Vi har ett nära samarbete med varandra i smärtteamet, vi tycker det är viktigt att tillsammans arbeta för att patienten ska få en bättre livssituation. Teamet jobbar med individuella besök samt gruppbehandling. Stort fokus läggs på att ge patienten ökad kunskap om smärta samt strategier för att han/hon ska kunna acceptera, bättre hantera och lära sig leva ett gott liv trots smärtan. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att genomföra enskilda psykologiska bedömningar. Behandling sker sedan i grupp, där behandlingsformen utgår från Kognitiv beteende terapi (KBT) mot långvarig smärta.

Du kommer också att arbeta gentemot Herrestad och Älvängen vårdcentraler då främst med internetbaserad KBT, men även möjlighet till fysiska besök för sedvanlig psykologbehandling av primärvårdspatienter kan förekomma. Omfattning och upplägg är enligt överenskommelse med rekryterande chefer.

Länk till Närhälsans hemsida, arbeta som psykolog på vårdcentral: www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/for-dig-som-psykolog/

Om dig

Du är legitimerad psykolog och har inriktning mot KBT samt är intresserad av att arbeta i team med smärtrehabilitering. Meriterande är tidigare erfarenhet från arbete som psykolog på primärvårdsnivå, integrerad beteendehälsa och stegvis vård. Har du även erfarenhet från internetbaserad psykologisk behandling eller gruppbehandlingar är det också meriterande.

Vi söker dig som tar initiativ och på ett aktivt sätt vill delta i verksamhetens utvecklingsarbete. Du organiserar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån uppsatta mål och står för kvalitetssäkring av arbetet psykisk hälsa på vårdcentralen.

I arbetet möter du många olika patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har ett gott bemötande. Du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters i arbetet. Du delar även Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.  

Övrigt 

Resor i tjänsten förekommer.  

Tjänsten omfattar cirka 50% på smärtmottagningen, procentuell fördelning av arbete på Herrestad och Älvängen vårdcentraler med iKBT diskuteras i överenskommelse med rekryterande chefer. 

Intervjuer på vårdcentral planeras att hållas vecka 46.

Välkommen med din ansökan! 

 

Om rekryteringsprocessen 
Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Efter ansökningstiden gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på vårdcentralen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Cirka 50-100%, enligt överenskommelse
Ort Uddevalla/Ale
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6045
Kontakt
  • Gustav Hoppe Lundborg, Enhetschef Smärtmottagning, 0700-825031
  • Emelia Önebro, Vårdcentralchef Älvängen VC, 0725-325789
Facklig företrädare
  • Mirna Rupcic Ljustina, Sveriges Psykologförbund, 0500-447160
Publicerat 2023-10-25
Sista ansökningsdag 2023-11-08

Tillbaka till lediga jobb