Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kirurgi Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Kirurgi Sahlgrenska är en bred verksamhet med fyra läkarspecialiteter och ett stort inflöde av patienter, både från regionen och från övriga landet. Inom verksamheten finns tre vårdavdelningar, en forskningsmottagning, en kuratorsmottagning och en öppenvårdsmottagning. Hos oss vårdas patienter med akuta kirurgiska åkommor, bröstcancer, malignt melanom, sköldkörtelsjukdomar, buktumörer och matstrupscancer bland annat.

Administrativa enheten verkar i en egen professionell linje över hela verksamhet kirurgi och sitter i nära anslutning till de olika enheterna. Vi är 30 medarbetare som tillsammans arbetar för en patientsäker och kvalitativ administration. Hos oss är det viktigt med utveckling och ett bra samarbete. Vi vill ge våra patienter bästa möjliga vård och det förutsätter bra och smidiga kommunikationsvägar mellan olika yrkeskategorier.

Vi söker nu en ny kollega till vårt team i öppenvården som är kopplat till endokrinkirurgi, övre abdominell kirurgi och akut buk och trauma.

Som medicinsk sekreterare inom öppenvården tillhör du organisatoriskt den administrativa enheten och är placerad i kirurgens administrativa korridor i närheten av kirurgimottagningen. Vi arbetar kontinuerligt med förbättringsarbeten avseende patientsäkerhet och workshifting och vi har en god arbetsmiljö i fokus.

Din insats som medicinsk sekreterare spelar stor roll!  

Detta erbjuder vi dig

I rollen som medicinsk sekreterare hos oss får du möjlighet att utvecklas i en arbetsgrupp som präglas av öppet klimat, stort engagemang och där kvalitet är viktigt.

Hos oss får du en arbetsplats med flera kollegor inom samma yrkesområde med en bra mix av tidigare erfarenheter vilket skapar en bred kompetens vilket i sin tur utgör en bra grund i både introduktion och utvecklingsarbete.  

Hos oss arbetar du dagtid måndag till fredag, vi har flextid och det finns möjlighet till flexibilitet vad gäller arbetstider. Det finns även möjlighet till att arbeta 1-2 dagar på distans.

Om du vill kunna utvecklas i din yrkesroll har du kommit helt rätt!  

Arbetsuppgifter

Inom verksamhet kirurgi har vi länge jobbat med workshifting vilket medfört att arbetet som medicinsk sekreterare i öppenvården är varierande. I din roll ingår bland annat journaldokumentation i Melior, patientbokning och schemaöppning i ELVIS, administration kopplat till multidiciplinära konferenser, diagnoskodning och remissfördelning i Sälma.  

Om dig

För att kunna arbeta som medicinsk sekreterare hos oss måste du ha vårddokumentationsutbildning eller motsvarande läkarsekreterarutbildning.

Tidigare erfarenhet av patientadministrativa system så som Melior, Elvis och Sälma är meriterande.    

Vi söker dig som är van vid att ta egna initiativ och organisera ditt arbete självständigt men som också har god förmåga att arbeta i team. Vi ser gärna att du är nytänkande, lösningsorienterad och delaktig i utvecklingen av verksamheten och framtidens vårdadministration.

Är detta något som passar in på dig? Då ser vi fram emot din ansökan och hoppas att du är vår nya kollega!  

Vid anställning kommer vi att se till personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6030
Kontakt
  • Enhetschef, Emmy Svensson, 031-3428080
Facklig företrädare
  • Vision, Sonja Oldvén, 0700-822810
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb