Närhälsan Brämaregården vårdcentral

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Välkommen till Brämaregården vårdcentral! 

Vi är en välfungerande vårdcentral belägen på centrala Hisingen med drygt 13 000 listade patienter. På vårdcentralen arbetar ett 40-tal medarbetare med bred kompetens. Hos oss arbetar bland annat undersköterskor, sjuksköterskor, distriktsköterskor, läkare, psykologer, fysioterapeuter och medicinska sekreterare. Tillsammans bildar vi en stabil arbetsgrupp i en välkomnade arbetsmiljö där du som ny kan känna dig trygg. Vi värdesätter varje individ och tror på att skapa en positiv teamanda.

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan. 

Om arbetet

Hos oss får du möjlighet att möta patienter med stor variation av åldrar, bakgrund och hälsotillstånd. Under en arbetsdag roterar du på olika arbetsstationer. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av telefonrådgivning, triagering, provtagning och sjuksköterskemottagning. Du kommer att få möjlighet att utnyttja din kompetens i allt från råd om egenvård till akuta bedömningar. Som sjuksköterska arbetar du i team med vårdcentralens andra professioner. Det ingår även i dina arbetsuppgifter att handleda sjuksköterskestudenter.

Vi är måna om att fånga upp just din kompetens och erbjuder utvecklingsmöjligheter genom fortbildning, nätverk och mottagningsarbete. Idag har vi flertalet sjuksköterskeledda mottagningar på vårdcentralen inom områden som Astma/KOL, psykisk ohälsa, diabetes och hypertoni.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom primärvård. Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildning inom Astma/KOL och/eller har handledarutbildning 7,5 hp, men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad.

Du driver egna initiativ och idéer för att förbättra patientvården och våra arbetsprocesser samt värnar om ett gott bemötande för att bidra till att våra patienter trivs. Du är noggrann, trygg att fatta egna beslut och har förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet möter du många patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har en vilja att hjälpa andra. Vi tror också att du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga kontakter. Du kan formulera dig väl i både tal och skrift, samt är en engagerad och god lyssnare vid så väl digitala möten som besök på mottagningen. Vi ser gärna att du har ett intresse för digitalisering och verksamhetsutveckling.

Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Resor i tjänsten förekommer, B-körkort erfordras.

Intervjuer på vårdcentral kommer att hållas löpande under rekryteringsprocessen.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Därefter gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på vårdcentralen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6026
Kontakt
  • Katrin Ingeström, Tf vårdcentralchef, 0735-691023
  • Catharina Vales, Enhetschef, 0763-142559
Facklig företrädare
  • Therese de Don, Vårdförbundet, 0700-823646
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb