Regionhälsan Screening och egen provhantering

Om oss

Barnmorskemottagningarna i Västra Götalandsregionen består av cirka 65 mottagningar spridda i regionens kommuner. Verksamheten har ungefär 500 medarbetare och bedriver högkvalitativ, patientnära vård. Vi samverkar med sjukhusens kvinnosjukvård, vårdcentraler, barnhälsovård, Närhälsans FOU-enhet och kommuner.

Enheten för Screening och egen provhantering ansvarar för kallelser till gynekologisk cellprovskontroll, HPV-självprov, uppföljning, utveckling, utbildning och administrativt stöd till Regionala hälsokontrollsystemet (RHKS). Administrativa uppgifter för Västra Götalandsregionens tjänst för egenprovtagning klamydia och gonorré är en del av arbetet på enheten, såsom bevakning av provsvar och samverkan med olika funktioner i regionen.

Vi arbetar för en kreativ atmosfär med vi-känsla där goda idéer tas tillvara. Vi är nyfikna och vårt arbete präglas av ständig förändring. Du kommer till en arbetsgrupp med teamkänsla, arbetsglädje och bred erfarenhet.

Läs om våra förmåner på: http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Om arbetet

Som barnmorska/sjuksköterska på enheten arbetar du tätt med kollegorna och är sakkunnig och kunskapsbank i frågor som rör livmoderhalscancerscreening. Tillsammans upprättar och uppdaterar ni rutiner och arbetssätt för regionens barnmorskemottagningar utifrån det nationella vårdprogrammet för livmoderhalscancerprevention. Ni är ett stöd till regionens barnmorskemottagningar i kallningssystemet RHKS, där ni också hämtar ut prognoser och statistik. Då enheten jobbar mycket utåtriktat är skapande av utbildningsmaterial och att tillsammans hålla i utbildningstillfällen för regionens barnmorskemottagningar viktiga arbetsuppgifter. I arbetet ingår också telefonservice, både internt och externt till hög grad, bevakning av provsvar, funktionsbrevlådor och administration på 1177. Du kommer också få möjlighet att delta i olika styrgrupper, referensgrupper och samverkansmöten.

Om dig

Du är legitimerad barnmorska/sjuksköterska med erfarenhet av arbete med gynekologi, STI eller smittspårningsarbete. Goda datakunskaper och ett intresse för digitalisering är ett krav. Du har ett gott kundbemötande och kommunicerar väl på svenska i såväl tal som skrift. Det är viktigt att du som person är ansvarsfull, serviceinriktad, flexibel, självständig och har en god samarbetsförmåga. Att ha ett professionellt förhållningssätt och ett positivt bemötande mot såväl patienter som medarbetare är en självklarhet för dig. Vi ser gärna att du är förändringsorienterad och nyfiken på utvecklingsfrågor och kvalitetssäkringsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Placeringsort Göteborg, visst distansarbete är möjligt.

Intervjuer planeras 9/10 & 10/10.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5970
Kontakt
  • Madelene Edin, Enhetschef, 0722-015476
Facklig företrädare
  • Sabina Gustafsson, Vårdförbundet, 0761-372186
  • Lucille M'Boge Fredriksson, SRAT, 0700-823101
Publicerat 2023-09-19
Sista ansökningsdag 2023-10-03

Tillbaka till lediga jobb