VGR-akademin, Göteborg

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland?

Lärportalsteamet som är en del av VGR-Akademin, har i uppdrag att utveckla och förvalta Lärportalen och vara kunskapsstöd för nätbaserad pedagogik och utbildningsadministrativa arbetssätt. Lärportalsteamet arbetar även med utveckling och produktion av prioriterade regiongemensamma utbildningar.

Nu behöver vi i lärportalsteamet ytterligare stärka vår pedagogiska kompetens. Vi söker därför en pedagog som vill vara med och arbeta med utveckling och produktion av nätbaserad utbildning.

Uppdraget

Du kommer att ingå i ett team bestående av samordnare/applikationsspecialist, systemadministratör, utbildningsproducent, två pedagoger och teamledare.

Teamet konfigurerar och utvecklar Lärportalen löpande med målet att erbjuda en digital lärmiljö som är aktiverande, hållbar, inkluderande och motiverande. Som pedagog har du ett särskilt ansvar för att stödja och omhänderta utvecklare och utbildningsproducenters frågor och behov i nätbaserad pedagogik och funktionalitet. Som en del av det stödet kommer du bl.a. svara på frågor i teamets funktionsbrevlåda, hålla i återkommande supportträffar för producenter och genomföra kortare workshoppar inom pedagogik och innehållsproduktion.

Du kommer även att arbeta med uppdrag där du kommer vara med tidigt i utvecklingsprocessen av utbildningar där du tillsammans med andra medarbetare på VGR-Akademin kommer att facilitera framtagande av utbildningsplaner för att därefter arbeta med produktion. I dessa sammanhang står du för den pedagogiska expertisen och andra professioner, ofta från hälso- och sjukvård, står för innehållet.

Din kompetens; hantverkare och expert

Vi söker dig som har utbildning från högskola/universitet inom pedagogik/didaktik och som har erfarenhet av utveckling och produktion av nätbaserade utbildningar.

Du trivs med att arbeta i en verksamhet som ger stöd och support och har förmåga att bygga förtroende i de sammanhang du verkar. Du är van att förhålla dig till, och arbeta i, en komplex verksamhet med många olika intressenter. Som person är du bra på att självständigt planera och organisera ditt arbete och har god förmåga att se helheter och hantera frågor ur ett regionalt perspektiv. Du har ett kreativt och lösningsorienterat förhållningssätt och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Som del av lärportalsteamet kommer du att ha egna fokusområden men samtidigt arbeta mycket tillsammans med övriga teamet där alla stöttar varandra i de uppgifter och uppdrag som kommer in till teamet. Teamet samverkar även med övriga medarbetare i VGR-Akademin.

Vi förutsätter att du delar VGRs syn på kompetensutveckling och lärande som beskrivs i vår riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR. Läs mer om detta här; Riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR

Det är meriterande om du har;

 • Erfarenhet av utbildningsproduktion i Moodle och/eller Totara Learn
 • erfarenhet av utbildningsproduktion med stöd av produktionsverktyg, exempelvis H5P
 • erfarenhet av att facilitera eller projektleda framtagande av helt, eller delvis nätbaserade utbildningar
 • arbetat med att stödja andra yrkesroller inom området pedagogik på myndighet eller inom en större organisation
 • arbetat med att säkerställa att utbildningar följer tillgänglighetsförordningar, till exempel WCAG
 • arbetat som lärare inom vuxenutbildning
 • eftergymnasial utbildning inom IKT-pedagogik
 • kännedom om offentlig förvaltning och kunskap om Västra Götalandsregionen.

Övrigt

VGR-Akademin har sin verksamhet på VGR Campus Nya Varvet i Västra Frölunda men möten kan förekomma på andra platser i Göteborg med omnejd. Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och vi värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv. Läs mer om vår verksamhet här: VGR-Akademin 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5867
Kontakt
 • Joakim Olausson, Teamledare, 072-5441587
Facklig företrädare
 • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
 • Johan Sipola, Sveriges Lärare, 072-5108483
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb