Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Kirurgavdelning barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Kirurgiavdelning barn är ett av 4 center i Sverige inom avancerad barn- och ungdomskirurgi. Vi bedriver pre- och postoperativ omvårdnad på barn i åldrarna 0–16 års ålder inom planerad kirurgi samt akut omhändertagande dygnet runt.

Inom vårt uppdrag ingår läns- region och rikssjukvård samt nationell högspecialiserad vård (NHV-uppdrag). Vi har många olika diagnoser som behandlas på avdelningen, alltifrån medfödda missbildningar till ortopedi och brännskador.

Hos oss arbetar sjuksköterskor och undersköterskor i team tillsammans med läkare och övriga professioner, exempelvis fysioterapeuter och kuratorer. För att ge den allra bästa omvården till barn och anhöriga arbetar vi personcentrerat och med arbetssättet patientnära vård.

Bli en del av vår spännande framtid!

Nu söker vi en tydlig ledare till Kirurgiavdelning barn som förstärker teamet med nuvarande 2 vårdenhetschefer och avdelningschefen. Tillsammans med dina chefskollegor arbetar du för att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare att driva den bästa möjliga vården för våra patienter inom verksamhet Kirurgi barn.

Tillsammans med din chefskollegor ansvarar du för att planera, leda och utveckla avdelningen utifrån verksamhetens mål. Du kommer ha delat ansvar för personal, verksamhet och ekonomi. Du ansvarar också för att driva ett aktivt arbete vad gäller arbetsmiljö, patientsäkerhet och utveckling av verksamheten samt för samarbetet med övriga enheter inom verksamhet Kirurgi barn och andra enheter på barnsjukhuset. 

Detta erbjuder vi dig

Du får erfarna chefskollegor att dela tankar och idéer med och står inte ensam när svåra beslut ska tas. Ni arbetar tillsammans för en god arbetsmiljö och skapar trygghet där medarbetare känner gemenskap, trivs, mår bra och kan utvecklas.

Vem söker vi?

Du är legitimerad sjuksköterska. Om du har akademisk bakgrund såsom magister-, master, eller forskarutbildning eller en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning hälso- och sjukvård för barn- och ungdomar är det meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet inom barnkirurgisk verksamhet.

För uppdraget som vårdenhetschef förutsätts att du har en stark drivkraft och en vilja att utveckla enheten och har ett genuint intresse av att arbeta med barn och dess familjer. Du måste tro på dig själv, ditt uppdrag och ha mod att fatta beslut och förändra för att nå framgång.

Du är tydlig när du kommunicerar och har ett sätt som främjar goda kontakter och samarbete. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig och har förmåga att leda, inspirera, skapa delaktighet och utveckla andra.

Du förväntas, tillsammans med dina chefskollegor, kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Chefsuppdraget är ett 5-årigt förordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5787
Kontakt
  • Avdelningschef, Lena Sundquist, 070-0825832
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Malin Bergander, 076-9402898
  • Kommunal, Maria Jiremyr-Rodelius, 031-3434200
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Tillbaka till lediga jobb