Koncernkontoret, Verksamhetssystem och digitala processer

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en produktägare (regionutvecklare) för regionens ekonomisystem som vill vara med och driva utvecklingen mot moderna och effektiva systemstöd. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare. 

Ditt uppdrag

I rollen som produktägare för regionens ekonomisystem ansvarar du för att samordna och prioritera kravställning och utvecklingsbehov och säkerställa att de går i linje med våra mål och strategier. Du har en viktig roll i att samverka med våra förvaltningar, vårt shared service center, vår centrala ekonomistab och vår digitaliseringsorganisation. Du leder ett tvärfunktionellt team som består av process- och applikationsspecialister. VGR har i dagsläget Raindance som ekonomisystem och ett antal kringliggande applikationer som stödjer ekonomiprocesserna. 

Vad kan vi erbjuda dig?

Verksamhetssystem och digitala processer är en relativt nystartad avdelning på den centrala ekonomistaben. Vårt uppdrag är att leda och samordna kravställningen på IS/IT tjänster utifrån regionala behov och arbetssätt inom processområdena ekonomi och inköp. VGR har nyligen påbörjat en förändringsresa mot att gå mot mer agila arbetssätt, du kommer att bidra i att leda den förändringen. Hos oss får du möjlighet att vara med och påverka och bidra i arbetet med att digitalisera och utveckla våra ekonomiprocesser. 

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:

Vi söker en erfaren produktägare med kompetenser inom ekonomi, redovisning och ekonomistyrning. För att lyckas i rollen behöver du förstå verksamhetens processer, vara nyfiken, utmana dagens arbetssätt och se både till helhet och detaljer. Du behöver ha förmåga att självständigt driva och genomföra analyser och ha ett lösningsorienterat och proaktivt förhållningssätt. Det är viktigt att vara en tydlig ledare och kunna arbeta och leda i förändring. Vi söker dig som har god kunskap om redovisning, bokföring och intern kontroll och bred erfarenhet av att tidigare ha arbetat med ekonomisystem och ekonomimodeller samt arbete på övergripande nivå i en komplex verksamhet. 

 • Du har erfarenhet av SAFe och Agile verksamhetsutveckling med ramverk såsom Scrum, Kanban och ITIL4
 • Du har arbetat med verksamhets- och processutveckling
 • Du har högskoleutbildning till exempel civil- eller förvaltningsekonom och stort intresse av digitalisering, intern kontroll och verksamhetsutveckling
 • Du skicklig på att kommunicera i både tal och skrift, förändringsleda och bygga relationer
 • Du ser helheten och är villig att arbeta med detaljerna
 • Du har tidigare erfarenhet av implementering, förvaltning och utveckling av ekonomisystem 

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Intervjuer genomförs löpande. 

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Vänersborg eller Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5459
Kontakt
 • Sofia Lindeblad, avdelningschef, 0722-378943
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
Publicerat 2023-09-04
Sista ansökningsdag 2023-10-17

Tillbaka till lediga jobb