Försörjningsförvaltningen

Försörjningsförvaltningen är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. Verksamheten bedrivs i hela Västra Götaland med fokus på försörjning och logistik till regionens olika verksamheter. Vi utvecklar och levererar bland annat tjänster inom måltider, tvätt, läkemedelsnära produkter och hjälpmedel, och lagerhåller och distribuerar produkter.

Produktionschef till produktionen vid tvätteriet

Försörjningsförvaltningen bildades 1 januari 2023 och är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. Verksamheten bedrivs i hela Västra Götaland med fokus på försörjning och logistik till regionens olika verksamheter. Vi utvecklar och levererar bland annat tjänster inom måltider, tvätt, läkemedelsnära produkter och hjälpmedel, och lagerhåller och distribuerar produkter.

Tvätteriet Alingsås försörjer sjukvården inom Västra Götalandsregionen med tvätt, textilier och sterila produkter. Verksamheten tvättar cirka 36 ton textilier varje dygn och distribuerar rena textilier och upphämtar smutstvätt till alla vårdverksamheter i ständigt cirkulärt flöde. Nu söker vi en Avdelningschef vid vår produktionsanläggning som vill vara med och göra verklig skillnad för invånarna i Västra Götalandsregionen.

Arbetsuppgifter

Som Avdelningschef har du det övergripande ansvaret för produktionen vid Tvätteriet i Alingsås. Organisationen har sju chefer som kommer rapportera till dig. Du ansvarar för produktionsresultatet och maskinlinjeeffektiviteten. Du skapar förutsättningar i form av resurser, strukturer och tydlighet. Fokus är att driva och utveckla verksamheten i enlighet med satta mål, samt att effektivt kunna hantera förändrade förutsättningar och nya utmaningar.

Du förväntas arbeta med ett helhetsperspektiv för både Försörjningsförvaltningen och vid Tvätteriet där du hanterar frågeställningar som samspel mellan människa- maskin-process, kompetensutveckling, arbetsformer, ledarskap och medarbetarskap samt teknikutveckling. Du säkerställer att våra processer och arbetsmetoder följs, utvärderas och utvecklas.

I rollen är du andra linjens chef och du har ansvar för verksamhet, ekonomi och personal där du leder och har ett nära samarbete med tvätteriets chefer. Du rapporterar till Områdeschef och ingår i områdets ledningsstruktur.

Befattningen är ny och du kommer att få möjlighet att vara med och forma en ny organisation under en expansiv period i nära samarbete med chefer och medarbetare.

Kompetenser

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kvalificerat arbete, gärna som ingenjör inom processindustri, produktion, teknik eller logistikbranschen i en större organisation där du har erfarenhet av att leda större förändringsprojekt.

Du har dessutom dokumenterad erfarenhet av ledarskap i chefs- eller ledande befattning inom ovannämnda bransch samt erfarenhet av att leda chefer på första linjens nivå. Du har även en akademisk examen vid högskola eller universitet på minst tre år inom teknik alternativt utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete inom en offentlig politiskt styrd verksamhet är önskvärt.

Som person är du strukturerad, resultatorienterad och har lätt för att delegera och fördela ansvar. Du får en viktig ledarroll där du förväntas leda verksamheten så att medarbetarna känner delaktighet i arbetet mot uppsatta mål och i förändringsprocesser. Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap och din personliga inställning. För att lyckas som chef krävs att du visar mod, är engagerad, tar ansvar samt har en helhetssyn och är en förebild som chef. Du vill verka för en organisationskultur som präglas av öppenhet, hållbarhet och nytänkande.

Du har förmåga att balansera mixen av operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du drivs av produktionsutveckling genom ditt tekniska intresse och får energi av att vara ute i verksamheten.

Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Rekryteringsprocessen

Efter sista ansökningsdag 12 oktober kommer vi att kontakta de kandidater som är aktuella för en första intervju. Dessa intervjuer är planerade till 20 oktober, så gör gärna en markering för det redan nu. 

Chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen utgår från regionens fyra chefskriterier; Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap.

Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg. Testerna planeras att genomföras under vecka 43 eller 44. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Schiller 070-081 65 05. Sista ansökningsdag är 12 oktober vi gör löpande urval.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5113
Kontakt
  • Rekryterande chef: Malin Schiller , 070-0816505
Facklig företrädare
  • Kommunal: Harri Ikonen, 0705-271729
  • Ledarna: Birger Hedqvist Kumlander 070 - 785 00 1, 070-785001
  • VISION: Peter Serger Janflod , 070-8169804
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-12

Tillbaka till lediga jobb