Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Avdelning 618 Anorexi, Bulimi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker en sjuksköterska som vill vara med oss och utveckla enheten tillsammans med ett tvärprofessionellt team.

Om oss 

Avdelning 618 Anorexi- och Bulimi är en högspecialiserad heldygnsvårdavdelning med åtta vårdplatser för vuxna som uppfyller kriterierna för anorexia nervosa eller bulimia nervosa inom stor Göteborg. Avdelningen ligger i samma lokaler som Öppenvårdsmottagningen och Dagsjukvården vilket ger oss bästa möjlighet till samverkan i vårdkedjan. Vi är placerade på Högsbo Sjukhus. 

Arbetsbeskrivning 

Som sjuksköterska är du ansvarig för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden av patienten. Förkommande arbetsuppgifter är bland annat:

  • Du ska bidra till att höja kvaliteten på omvårdnadsarbetet på avdelningen.
  • Du arbetar omväxlande med traditionella sjuksköterskeuppgifter samtidigt som du har andra arbetsuppgifter som kan variera och som syftar till att patienten utvecklas positivt, såväl psykiskt som somatiskt.
  • Du ska dels ge stöd och stabilitet till vårdprocessen, vilket i sin tur förväntas öka förutsägbarheten och därmed tryggheten för patienterna. Samt främja och stödja verksamhetsutveckling med fokus på rutiner och riktlinjer för vård och behandling.
  • Patienten ska stödjas till en god mathållning och viktuppgång och du får ta stort ansvar för patienten och teamarbetet.
  • Som sjuksköterska behöver du vara bra på att ta emot och härbärgera patientens känslor, samt hantera egna känslor på ett adekvat sätt.

Kompetensutveckling och handledning är något vi prioriterar för att du ska få det stöd du behöver i ditt arbete. I din roll hos oss, och inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, finns stora möjligheter till vidareutveckling både i din profession och som person.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har lätt för att samarbeta med alla olika slags personer. Vi tror att du har en hög flexibilitet, ett stort tålamod och är orädd. Du har en god empatisk förmåga och ett gott humör med förmåga att sprida en god stämning omkring dig. Om du har erfarenhet från psykiatri och ätstörningsvård är det meriterande, men det är inget krav. 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4301
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Afson Ganjaei, 0700-206197
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 031-3436212
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-06-23

Tilbake til ledige stillinger