Sjukhusen i väster, Medicinsk teknik

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Välkommen till MT inom Sjukhusen i väster
På Medicinsk teknik inom Sjukhusen i väster arbetar 11 ingenjörer och 6 tekniker. Vår främsta uppgift är att tillse att utrustningen är säker att använda för patient och personal.

Våra övriga kunder är idag i första hand Kungälvs sjukhus, Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus (kommande Högsbo närsjukhus), samt Närhälsan i vårt upptagningsområde.

Vem är du?
Vi söker dig som är utåtriktad, har god servicekänsla och välutvecklad samarbetsförmåga. Det är viktigt att du kan ta dig an uppgifter av varierande karaktär, att du är van vid självständigt arbete och fungerar bra i samarbete med kunder, leverantörer och andra parter såsom fastighetsförvaltning och IT-organisation. Vi värderar ansvarstagande och kvalitetsmedvetenhet högt.

Vi erbjuder dig
Nu söker vi i första hand en ersättare inför idrifttagningen av nya Högsbo närsjukhus.

Sjukhuset erbjuder en spännande arbetsplats där du får möjlighet att arbeta efter nya arbetssätt och där du kommer att vara en viktig del i införandet av nya innovativa arbetsformer för nära vård. För att möjliggöra vård med hög kvalitet, med patienten i fokus, kommer Högsbo närsjukhus att vara ett så kallat smart sjukhus, där vi kombinerar innovativa arbetssätt med framtidens IT-stöd. På sjukhuset finns specialistcentrum och dagkirurgiska centrum samt operation, mottagning och resurser för bild- och provtagning för vuxna och barn. Nya Högsbo närsjukhus blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Tjänsten innebär ett ansvarsfullt och varierande arbete med medicinteknisk utrustning främst inom operation och anestesi. Beroende på kompetens och potential kan det innefatta bland annat avhjälpande och förebyggande underhåll på operations- och anestesiutrustning, EKG-utrustning och patientövervakning (inom sjukhusen och prehospitalt). Basplacering är i första hand Högsbo närsjukhus men resor i tjänsten förekommer eftersom många arbetsuppgifter utföres på plats på de fyra sjukhusen och även på andra vårdenheter i upptagningsområdet inom fem mils radie.

Tänkbara arbetsuppgifter i framtiden kan också vara regionalt inköpsarbete, utbildning av vårdpersonal och MT‑representation i byggprojekt.

Kvalifikationer
Högskoleingenjör eller motsvarande nivå, gärna med inriktning mot medicinteknik, elektronik/data. Vi vill att du har ett praktiskt handlag och erfarenhet av tekniskt servicearbete, gärna inom medicinsk teknik, god förmåga att arbeta självständigt, samt god kommunikationsförmåga i tal och skrift. Du kommer att ansvara för den medicintekniska utrustningen på Högsbo närsjukhus men kommer att ta hjälp av dina kollegor i Kungälv och Alingsås.

Det är meriterande om du har bredare generell kompetens inom MT-området och är bra på datorer och nätverk. Det är också viktigt att du kan jobba med stort kundfokus, är bra på att dokumentera och ser möjligheter i att samarbeta med kollegor på distans.

Språkkunskaper:

  • Svenska; flytande i tal och skrift
  • Engelska; tillräckliga kunskaper för att kunna tillgodogöra dig servicemanualer och kurser.

B-körkort erfordras.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4294
Kontakt
  • Lars Fredriksson, enhetschef, 0761- 928 714, e-post:lars.fredriksson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Hans Kvist, Vision, 0303-984 72, e-post:hans.kvist@vgregion.se
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-06-23

Tillbaka till lediga jobb