Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Radiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vår verksamhet

Radiologi har under det senaste året arbetat med att förtydliga uppdrag och ansvar för modalitetsorganisationens arbete. Verksamheten är högteknologisk och utvecklas ständigt för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar. 

Nu söker vi två teknikansvariga röntgensjuksköterskor, en för MR-verksamheten i Mölndal samt en för Neuroradiologi på Sahlgrenska-tomten.

  • Neuroradiologi har driftansvar för MR-verksamheten på Sahlgrenska-tomten och totalt finns 8 stycken MR-kameror, 2st 1.5T Philips, 4st 3T Philips, 1st 3T GE samt 1st Siemens intraoperativ 3T . Till verksamheten hör den Intraoperativa magnetkameran som ger möjlighet att under pågående neurokirurgisk operation få uppdaterad information om eventuell kvarvarande tumör och om den anatomiska relationen till kritiska strukturer.
  • Radiologi Mölndal en radiologisk avdelning med huvudsaklig inriktning av ortopediska undersökningar men även allmänmedicin. På enheten finns två magnetkameror av märket Philips och fältstyrkor 1,5T samt 3T. Då sjukhuset har ortopedisk inriktning utförs här många muskuloskeletala MR-undersökningar, både i klinisk aspekt, men även inom forskning. På enheten utförs både akuta och bokade undersökningar. 

Arbetsbeskrivning

Som teknikansvarig röntgensjuksköterska för MR-verksamheten har du övergripande ansvar för protokolluppdateringar, uppföljningar och utbildningsansvar. I tjänsten ingår även uppdraget som MR-säkerhetsombud. Du är delaktig i kortsiktig- och långsiktig planering av MR-verksamheten. I tjänsten kommer cirka 50% av din tid att läggas på uppdraget som MR-ansvarig. Resterande tid arbetar du kliniskt som röntgensjuksköterska. Du sitter även med i modalitetsgrupp, som inkluderar alla tomter på Sahlgrenska, och samverkar med såväl andra sköterskor, läkare, fysiker, representanter från företag etc. Uppdragsbeskrivning teknikansvarig sjuksköterska (vgregion.se)

Du kommer att få arbeta med den senaste tekniken och utrustningen inom MR. Vi utför både elektiva och akuta undersökningar. Sahlgrenska sjukhuset är sista utposten i regionen vilket medför att du får arbeta med en bred undersöknings vy, med spetskompetens inom flera områden.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska med tidigare erfarenhet av MR. Har du magisterexamen eller motsvarande inom området MR är detta mycket meriterande. Vi söker dig med stort engagemang för MR-arbetet, vilket för oss innebär att du använder din kompetens och ditt engagemang för såväl din egen som för verksamhetens utveckling.

Detta betyder att du bör vara flexibel och ha en positiv inställning till delaktighet i förbättringsarbete samt handledning av studenter och medarbetare. Vi ser gärna att du som söker har god förmåga att planera, strukturera och kommunicera. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg, Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4283
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Jenny Rolk, 072-0457928
  • Vårdenhetschef, Veronica Blomgren, 0733661950
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Anki Henriksson, 0730-690462
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-09-17

Tilbake til ledige stillinger