Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Operation 1 barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Intermediärvårdsavdelningen (BIMA) och operation 1 barn på Drottning Silvias barnsjukhus letar efter nya kollegor! Vi gör en satsning på att växa och vi behöver din kompetens och idéer. Samarbetet mellan uppvaket på operation och BIMA ger möjlighet att följa barnet genom vårdkedjan.

På vår intermediärvårdsavdelning BIMA som är en integrerad enhet med BIVA, vårdar vi barn som inte kräver intensivvård fullt ut, men som ändå har behov som inte tillgodoses på vårdavdelning.

Vi arbetar patientcentrerat kring barn mellan 0 till 18 år och deras familjer. Du som sjuksköterska arbetar ihop med barn- och undersköterskor och läkare. Dessutom ingår mentorer, farmaceuter och fysioterapeuter. Alla medarbetare ingår i team för att på bästa möjliga sätt utveckla vår enhet.

På Operation 1 Barn hjälper vi barn mellan 0-16 år dygnets alla timmar med akuta sjukdomstillstånd och olycksfall. Utöver det arbetar vi dagtid med elektiv kirurgi inom: medicin, kirurgi, urologi, onkologi, tandvård, ortopedi, ögon, öron-näsa-hals-kirurgi, neurokirurgi, handkirurgi och transplantation. Hos oss på Operation 1 barn behandlas och opereras upp emot 7 000 patienter per år.

Vi är centrum för transplantation och har ett rikssjukvårdsuppdrag inom barnhjärtkirurgin. Förutom det har vi subspecialiteter inom kirurgi, medicin, onkologi och plastik. Vi har spetskompetens för att arbeta med alltifrån enklare insatser till det mest avancerade och livsavgörande.

Vi letar efter dig som vill rotera mellan uppvaket och BIMA. Välkommen till oss och gör skillnad för sjuka barn och deras familjer.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du som sjuksköterska möjlighet att få en inblick i operation- och intensivvårdsenheten för barn. Vi erbjuder en gedigen, individuell introduktion både med din handledare och tillsammans med mentorerna på BIMA för att kunna rotera mellan enheterna. För rätt person kan vidareutbildning inom våra specialiteter bli aktuellt.  

Arbetsuppgifter

Du kommer vårda patienter med stor variation både pre- och postoperativt samt inom många olika specialiteter. Vi arbetar aktivt för en personcentrerad vård.

I arbetet som sjuksköterska är ingen dag den andra lik. Arbetet är utmanande, spännande och roligt. Vi försöker alltid göra skillnad för barnet och dess familj.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Om du arbetat inom barnsjukvård tidigare, är det meriterande. Du ska vara glad, positiv och brinner för att arbeta med barnsjukvård.    

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

För mer information om barnsjukhuset och operation 1 barn, följ länkarna:

När det oväntade händer (film från vårt verksamhetsområde)

https://vimeo.com/631094185

Under V.5 respektive V.17 2022 hade An/OP/IVA instagramvecka på Sahlgrenskas instagramsida. Titta gärna in på Operation 1 Barn och BIVA genom att gå in på https://www.instagram.com/sahlgrenska/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4252
Kontakt
  • Tf Vårdenhetschef, Angelica Grönberg, 0724535748
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Lena Ekstrand, 031-3434529
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb