Sjukhusen i väster, Diagnostik och service, Radiologimottagning, Alingsås

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning

Radiologi ingår i verksamhetsområde Diagnostik och service inom Sjukhusen i väster och finns på samtliga fyra sjukhus i förvaltningen. I verksamhetsområde Diagnostik och service ingår även Sjukvårdsapoteket VGR/SV och Medicinsk teknik. Radiologin på Alingsås lasarett har en bred allmänradiologisk verksamhet med DT, MR, ultraljud, lättintervention och konventionella undersökningar. Vi som behöver dig är ett glatt gäng med variationer i ålder, kön och kultur. Hos oss finner du arbetsglädje och vi kan erbjuda ett stimulerande och utvecklande arbete. Vi är cirka 35 medarbetare som tillsammans utför drygt 43 000 undersökningar per år. Radiologimottagningen är nyrenoverad. Vi använder rotationsschema med individuell variation, vi arbetar dag, kväll, helg och har endast beredskap natt då akutmottagningen på Alingsås lasarett stänger kl 21.

Radiologin kännetecknas av en hög kompetens, en god servicekänsla och en härlig gemenskap. Hos oss tror vi på att vi når längst om vi arbetar tillsammans, litar på varandra och har fokus på dem vi är till för. Vi är måna om att alla skall känna sin viktiga del i helheten, att alla är med och påverkar samt utvecklas i sitt arbete.

Vi söker en enhetschef  

Vi söker dig som vill bli vår nya enhetschef inom radiologin med ansvar för röntgensjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare på Alingsås lasarett. Du ansvarar för din personalgrupp och har gemensamt ansvar för ekonomi och verksamhet tillsammans med enhetschefen för läkarna. I din roll förväntas du arbeta för att skapa en god arbetsmiljö, bra samarbeten och förutsättningar för arbetsglädje, goda resultat och utveckling. Din uppgift som enhetschef är att hålla samman enheten och driva mot mål. Du samordnar enhetens uppdrag och arbetar för god kvalitet, resultat, kommunikation och utveckling. Till ditt stöd kommer du bland annat att ha teamledare, HR och controller. Du kommer ingå i verksamhetsledningen, där är du en mycket viktig del i det strategiska utvecklingsarbetet inom enheten, för hela verksamheten men även för regionen som en helhet. I ledningsgruppen samarbetar vi tätt och hjälps åt att driva processer som spänner över alla yrkeskategorier och enheter.

Kvalifikationer

För att trivas och passa bra i rollen som enhetschef hos oss behöver du vara en erfaren ledare, ha god samarbetsförmåga, förmåga att tänka nytt och få saker att hända. Du behöver vara relationsbyggande och kunna ta vara på goda idéer. Du har ett stort intresse för ledarskap och en nyfikenhet kring vad som driver kvalitet och utveckling i en organisation. Vi välkomnar dig som är inspirerande, tydlig och kommunikativ och som gillar att arbeta i lag men även kan stå för egna idéer och tankar. Vi vill att du är kreativ och lösningsinriktad, att du är lyhörd för medarbetares synpunkter och arbetar för att få dem att ta ansvar och utvecklas. Du kan se helheter och arbetar efter våra gemensamma mål på ett strukturerat sätt. Du har en adekvat högskoleutbildning och det är meriterande med tidigare chefserfarenhet inom hälso-och sjukvård. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker medarbetare som kompletterar vårt lag.

Övrigt

Intervjuer kommer ske med start under vecka 30, 33 och 34. Tjänsten annonseras under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för internt tillsättningsbehov.


Frågor
Vid frågor kan kontakt tas med:
Hanne Wallström, verksamhetschef, 076-9402543, hanne.wallstrom@vgregion.se 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4238
Kontakt
  • Hanne Wallström, verksamhetschef, 076-9402543, hanne.wallstrom@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Elouise Sköld, Vårdförbundet, 0322-226631
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-08-30

Tillbaka till lediga jobb