Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Projekt och utveckling

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Som Västra Götalandsregionens (VGR:s) IT-organisation är koncernstab digitaliserings uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för VGR:s 56 000 medarbetare, både idag och i framtidens informationsmiljö. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Vi söker en erfaren och driven DevOps- och CI/CD-ingenjör till vår integrationsenhet. Som en nyckelspelare i enheten kommer du att ha möjlighet att påverka och förbättra vår utvecklingsmiljö. Du kommer att vara ansvarig för att utforma, implementera och underhålla våra utvecklingspipelines, med fokus på automatisering och effektiva processer. Om du tycker om att bygga och hantera skalbara system och vill vara en del av en organisation som gör en enorm nytta för samhället, då är det här rätt roll för dig! Enheten arbetar bland annat med följande verktyg och tekniker:

 • GitLab och GitLab runners
 • Docker
 • Kubernetes (Tanzu)
 • Sonarqube
 • Anypoint
 • Java, Springboot, Apache Camel

Inom området utvecklarupplevelse (developer experience) behöver många förbättringar göras - kopplat till enkelhet, dokumentation och automation. Vi rör oss mycket mot molnteknologi och vi behöver förenkla och automatisera vår leverans.

Enhet Integration har till uppgift att analysera samtliga integrationsbehov för både interna och externa behov och leverera lösningar med hög kvalitet i form av säkerhet, stabilitet och förvaltningsbarhet. Enheten bidrar till att implementera stabila och moderna integrationslösningar genom att använda beprövade mjukvarumönster och standarder för integration.

Vad kan vi erbjuda dig?
Med en ökad satsning på digitala lösningar inom regionen är koncernstab digitalisering inne i en intensiv och utmanande fas som bland annat ställer ökade krav på en effektiv och stabil leverans av systemintegrationer. Vi är inne i ett skifte gällande både organisation, arbetssätt och teknik med spännande utmaningar inom nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av befintliga integrationslösningar. Där ser vi automatisering som en nyckel till framgång.

Enheten består av flera mindre team med inriktning mot olika ansvarsområden, eller produkter, som bemannas av produktägare, agila ledare, integrationsarkitekter och systemutvecklare, men som behöver förstärkas genom kunskap inom DevOps och CI/CD. Vi arbetar med flera olika tekniker och plattformar.

För att lyckas i rollen behöver du:
För att lyckas i rollen som DevOps-ingenjör behöver du ha erfarenhet av arbete med att automatisera och optimera processer genom att bygga och underhålla CI/CD-pipelines och verktyg. Du bör vara en person som uppskattar att arbeta tätt tillsammans med utvecklings- och driftsteam för att säkerställa hög kvalitet och snabb leverans av integrationslösningar. Du kommer att hantera och övervaka driftsättning av integrationsapplikationer och -flöden i den regionala tjänsteplattformen för integration och kunna utföra felsökning och lösa tekniska utmaningar relaterade till systemintegration och automatisering.

Vi söker dig som är en erkänt duktig DevOps-ingenjör, som är kommunikativ och lösningsorienterad som sätter kunden i första rummet. Du arbetar gärna både individuellt och i team och delar med dig av dina erfarenheter. Du har lätt att omsätta krav till lösning.  

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

Tillsammans gör vi varandra framgångsrika. Vi lyssnar in. Vi lyssnar av. Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Integrationsenheten i VGR har kontor i Vänersborg och Mölndal, men det finns också goda möjligheter att arbeta delvis på distans eller från något av våra kontor i Borås och Skövde. Intervjuer kommer att hållas löpande.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal eller Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4211
Kontakt
 • Kristina Gyllander, enhetschef för Integration, 073-6845685
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-07-06

Tilbake til ledige stillinger