Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Kardiologi, Hjärtmottagning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du vara en del av vår spännande och intressanta verksamhet inom specialist-kardiologin i öppenvården? 

Om oss

Hjärtmottagningen och verksamhetsområde Kardiologi är en del av område 6 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här finns ett komplett utbud av hjärtsjukvård. Allt från länssjukvård till högspecialiserad vård. Vi kan erbjuda patienten en hel vårdkedja från det mest akuta omhändertagandet, vård och behandling, samt en omfattande elektiv verksamhet. Verksamheten består av tre vårdavdelningar med olika inriktningar, två dagvårdsenheter, en forskningsenhet, intervention och en öppenvårdsmottagning.

Hjärtmottagningen är en specialistmottagning inom kardiologi. Patienten kommer till oss på remiss eller för uppföljning efter att ha vårdats på kardiologisk eller thoraxkirurgisk vårdavdelning. Vi kan erbjuda patienten ett komplett utbud av specialistvård inom kardiologi och har en hög kompetens inom olika specialistmottagningar. Vi är extra stolta över de sjuksköterskebaserade specialistmottagningarna som vi har skapat tillsammans!

Vårt team består av läkare, sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, medicinska sekreterare och undersköterskor. Du kommer få arbeta tillsammans med arbetskamrater med lång erfarenhet inom hjärtsjukvård och med hög kompetens inom medicin och omvårdnad. Med våra olika kompetenser kompletterar vi varandra vilket ger goda möjligheter för att kunna skapa ett värdeskapande möte med patienten. Vi ger mycket goda möjligheter till en kontinuerlig utveckling. Vi sätter stort värde på kompetensutveckling och har flera sjuksköterskor som är specialistutbildade inom hjärtsjukvård. 

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på Hjärtmottagningen arbetar du självständigt med egen specialistmottagning inom ett eller flera team med olika inriktningar inom kardiologi.

Vi söker en ny kollega som kan förstärka inom team: Ischemi och Förmaksflimmer.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilket/vilka team du tillhör och kan även inkludera omhändertagande av patienter med akuta tillstånd i öppenvården som tex elkonverteringar. Förutom självständigt arbete arbetar du tillsammans med erfarna sjuksköterskor i respektive team. Telefonrådgivning utgör en viktig del av arbetet på Hjärtmottagningen för att på bästa sätt vägleda och hjälpa patienterna inom verksamheten. Förutom nära patientarbete finns tid avsatt för planering och administrativt arbete.

Om du tycker om utmaningar, vill fördjupa din kunskap inom hjärtsjukvård, arbeta både självständigt och i team så hör av dig till oss.

Vi är väldigt stolta över vår verksamhet och hoppas det verkar intressant att få vara en del av den för att bidra till en vård i toppklass. Samarbetet inom och mellan våra olika team och i verksamheten är något som vi värdesätter högt och det bidrar till den goda stämningen vi har på Hjärtmottagningen. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande och stimulerande arbete och arbeta inom olika delar av hjärtsjukvården. Just nu önskar vi förstärkning inom bland annat Ischemi och Förmaksflimmerteamen på Hjärtmottagningen vilket innebär att du får möjlighet att fördjupa dig inom flera områden, med strukturerad inskolning och arbete tillsammans med erfarna kollegor inom respektive team.

Arbetet förutsätter att du är flexibel och har god prioriterings- och organisationsförmåga samt vana vid självständigt arbete.

Det är ett krav att du har erfarenhet av hjärtsjukvård och det är meriterande om du tidigare har arbetat med sjuksköterskebaserad mottagningsverksamhet inom hjärtsjukvård.

Vi förutsätter att du har ett stort patientfokus och att du är serviceinriktad, att du har goda datakunskaper samt vana av att arbeta i olika patientadministrativa system. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet där engagemang och god samarbetsförmåga prioriteras.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset 

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4202
Kontakt
  • TF Vårdenhetschef, Johanna Wermström, 031-3429824
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Lisa Magnusson, 031-3421093
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tilbake til ledige stillinger