Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 363 beroende unga vuxna

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker dig som både vill arbeta heltid eller deltid. Likaså är du välkommen att ta kontakt om du är i slutet av din sjuksköterskeutbildning och har intresse av att framöver arbeta hos oss.

Om oss 

Avdelning 363 beroende unga vuxna är den enda i sitt slag för målgruppen unga vuxna med substansbruk med eller utan samsjuklighet i Västra Götalandsregionen. Vårt uppdrag är att erbjuda högspecialiserad vård regionalt vilket innebär att vi tar emot patienter från hela Västra Götalandsregionen.

Våra patienter är i åldersgruppen 16-21 år som är i behov av abstinensbehandling och psykiatriskt stabiliserande insatser. Avdelningen har åtta vårdplatser och vi tar emot patienter för såväl akut som planerad vård. Vårdtiden är individuellt anpassad men brukar vanligtvis uppgå till cirka 10 dagar.

På avdelningen arbetar vi i team där det ingår sjuksköterska, skötare, läkare och kurator. Vi har alltid den unges behov i centrum och samarbetar med den unges nätverk och berörda samverkanspartners. Vården är en del i en vårdkedja för unga vuxna.  

Vi är en utåtriktad och dynamisk verksamhet och har därför många samarbetsytor med andra verksamheter. Enheten är belägen i fina lokaler på Östra sjukhuset i Göteborg.

Vad erbjuder vi dig?

 • Du kommer erbjudas goda utvecklingsmöjligheter då vi prioriterar kompetensutveckling. Vi erbjuder regelbundet utbildning i exempelvis motiverande intervju (MI), Återfallsprevention (ÅP), beroendelära och samsjuklighet. Vi har regelbunden handledning med extern handledare.
 • Vi har ett femveckorsschema med tjänstgöring två helger av fem.
 • När du börjar hos oss får du en individuellt anpassad introduktion.
 • Vi har en bra dynamik och trivsel i arbetsgruppen och det är därför viktigt att du vill vara med och bidra till en bra sammanhållning och god arbetsmiljö.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska ansvarar du för avdelningens omvårdnadsarbete och arbetsleder det dagliga avdelningsarbetet. Övrigt förekommande arbetsuppgifter är:

 • Läkemedelshantering
 • Delta i team och ronder
 • Ta emot remisser per telefon
 • Kontakt med anhöriga och samverkanspartners
 • Samtal av olika slag med patienter och anhöriga
 • Utvecklingsarbete.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Specialistutbildning, tidigare erfarenhet av arbete på psykiatrisk vårdavdelning och/eller arbete med barn och unga är meriterande.

För att trivas i rollen som sjuksköterska hos oss är det viktigt att du är engagerad och har intresse av att arbeta med vår målgrupp. Du drivs av att erbjuda patienterna den bästa vården. Du tycker om att arbeta såväl självständigt som i team och du är mån om att bidra till en god arbetsmiljö. Du vill också aktivt medverka i verksamhetens utvecklingsarbete som vi har på gång!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse, dag/kväll och helgtjänstgöring
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4164
Kontakt
 • Vårdenhetschef, Margareta Knudsen, 0700-825652
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Alireza Bagheri Var Kiany, 031-3437364
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tilbake til ledige stillinger