Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Blodgivningsenheten GeBlod

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vilka är vi?

GeBlod förser sjukvården i Göteborg med blodkomponenter. Till blodgivningsenheten hör GeBlod Sahlgrenska, GeBlod Nordstan, GeBlod Frölunda och även en mobil enhet, Blodbussen. Blodbussen besöker Göteborg med omnejd. Vår verksamhet präglas av hög kvalitésäkring och vi ställs ständigt inför nya utmaningar och krav på utveckling. Verksamheten riktar sig mot allmänheten och dess vilja att på frivillig basis göra en viktig samhällsinsats genom att donera blod. God service och ett gott bemötande av våra givare står ständigt i fokus.

Vad erbjuder vi?

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra blodgivning, provtagning och aferesgivning på blodgivare och att bedöma och ta ställning till blodgivarens hälsodeklaration utifrån enskilda samtal. Du svarar på medicinska frågor, handlägger provsvar och dokumenterar i enhetens datasystem, ProSang. Du har möjlighet att medverka vid event och aktiviteter för rekrytering av blodgivare. Blodbussens följebil utgår från Sahlgrenska och tillsammans med kollegor turas du om att köra.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete och givande och intressanta möten med människor som vill göra skillnad. Vi månar om ett gott medarbetarskap som bygger på professionellt bemötande gentemot såväl givare som kollegor i gruppen. Med ett professionellt bemötande menar vi ett förhållningssätt som vilar på yrkesmässiga kunskaper och inom vårt område hög medicinsk säkerhet liksom en inställning om att vi är ett lag som jobbar tillsammans.

Arbetstiderna för denna tjänst är förlagda till vardagar, måndag till fredag, dag- och kvällspass och var femte lördag. Du roterar mellan verksamhetens olika sektioner tillsammans med 35 kollegor. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. B-körkort är ett krav. Du behöver vara kvalitetsmedveten, noggrann och trivas med ett arbete som innebär tempoväxlingar. Du inger förtroende och ser på andra människor med intresse och välvilja. Vidare ser vi att du trivs med att både arbeta i team och självständigt. Hos oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig, tar initiativ och engagerar dig för att vara med att tillsammans utveckla verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan och undrar du något är du välkommen att höra av dig till oss.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, tveka därför inte med att skicka in din ansökan redan idag!

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4150
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Sirviö, 072–2034604
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Louise Henningsson, 031–3422040
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb