Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård, Ögonkirurgisk mottagning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om ögonverksamheten

Med drygt 300 medarbetare är vi en av Sveriges största Ögonverksamheter. Vi är en forskningsintensiv verksamhet som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling. Huvudverksamheten är lokaliserad på Mölndals sjukhus, men Ögonsjukvården bedrivs även på Drottning Silvias barnsjukhus, mottagningen i Frölunda, mottagning i Kungälv, på Sahlgrenska sjukhuset. och under 2024 kommer vi även bedriva ögonsjukvård på Högsbo sjukhus.

Vår verksamhet är indelad i 14 processer efter olika subspecialiteter, både inom medicin och kirurgi. I processerna finns medarbetare från olika yrkeskategorier så som sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, optiker, ortoptister, ögonsjuksköterskor, kanslister, läkare, koordinatorer och fotografer.

Just nu söker vi Optiker som gärna har klinisk optometriutbildning till vår Ögonkirurgiska mottagning!

Är du utbildad optiker, gärna med magisterexamen?

På Ögonkirurgiska mottagningen i Mölndal möts du av drivna och engagerade medarbetare. Vi lägger stor vikt vid omsorg och har alltid arbetat utifrån patienternas förutsättningar och med stor respekt.
På mottagningen fokuserar vi på teamarbete och arbetar för en hög patientsäkerhet, god vård och ständigt förbättrad vårdkvalité. På mottagningen arbetar vi med patienter som har sjukdomar i ögats främre delar som går att behandla med kirurgi inom våra processer Cornea, Katarakt, Glaukom och ögonplastik.

Om tjänsten och vad vi kan erbjuda dig

Som optiker arbetar du på ett tvärprofessionellt arbetssätt tillsammans med alla olika yrkeskategorier. Du kommer att ha mycket varierande yrkesuppgifter, där det ingår självständiga mottagningar så väl som förberedelser inför läkarmottagningar, du kommer även att arbeta med patienter som behöver specialanpassade kontaktlinser. Som optiker arbetar man ibland även på vår jourmottagning. Arbetet är förlagt måndag till fredag, dagtid.

 När du börjar hos oss får du en introduktion för att du ska känna dig så trygg som möjligt i din roll. Vi erbjuder dig också en mentor som kommer att vara ett stöd för dig i din introduktion och arbete. Hos oss får du goda utvecklingsmöjligheter med både externa och interna utbildningar, samt kompetensöverföring från kompetenta och hjälpsamma kollegor.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är utbildad optiker gärna med klinisk optometriutbildning.
Du skall vara bra på att samarbeta, ha en positiv inställning och tycka att ett gott bemötande är viktigt oavsett om det gäller patienter eller kollegor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättning av tjänsten.

Är du vår nästa medarbetare? – Vi ser fram emot din ansökan!

Vi har intervjuer löpande under ansökningstiden, så skicka in din ansökan redan idag!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4137
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Maria Benkel Brandt, 0720-832897
Facklig företrädare
  • SACO, Stina Andersson, 0722-065083
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb