Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Ortopedi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vi är glada att meddela att Ryggortopeden- och Tumörteamet på Sahlgrenska söker en driven och organiserad operationskoordinator för att stärka vårt team. Om du är en detaljorienterad och självgående individ som trivs i en dynamisk arbetsmiljö, kan detta vara rätt roll för dig!  

Om oss 

Inom verksamhetsområdet Ortopedi arbetar vi med att behandla, vårda och rehabilitera patienter med skador och sjukdomar i rörelseapparaten. Vårt högspecialiserade uppdrag är unikt i sitt slag och omfattar två specialiteter; avancerad ortopedisk rygg- samt tumörkirurgi. Vi utför både akuta samt planerade operationer och behandlingar i vårt nationella uppdrag med patienter från hela Sverige. Vår verksamhet präglas av engagemang och utveckling. Vi finns i fina lokaler på Sahlgrenskatomten, Blå stråket 3 och Blå stråket 5. 
 
Arbetsuppgifter 

Arbetet som operationskoordinator innebär ett givande arbete med ett stort eget ansvar och autonomi. Operationskoordinatorn medverkar vid operationsplaneringsmöten och är en nyckelfunktion för patienten och kirurgerna genom hela operationsplaneringsprocessen. 

Kontakt med patienter i operationskön är en viktig del av arbetet och sker via telefon (Telia ACE) samt via Vårdguiden 1177. 

Arbetstiden är förlagd på dagtid, måndag-fredag, där du verkar för optimal operationsplanering så att flest möjliga patienter kan bli opererade. Du arbetar administrativt för Rygg- och Tumörteamet, ortopedi, område 3. Du samverkar i ett stort nätverk där teamens läkare, operationskoordinatorer, An/Op/IVA (Anestesi/Operation/Intensivvård), samordnare vid vårdavdelning 15/28, ortopedimottagningen och funktioner är delaktiga i operationsplaneringsprocessen.  

Du delar uppdraget som operationskoordinator med en kollega, där en av er har huvudansvar för ryggteamet och en för tumörteamet. Detta innebär att du alltid har ytterligare en operationskoordinator att samverka med och ni avlöser varandra under ledigheter, semester och annan frånvaro. 

Kan du vara vår nya kollega? 

Du är legitimerad sjuksköterska eller specialistundersköterska inom AnOpIva. Tidigare erfarenhet som koordinator, arbete med administration, operationssjuksköterska eller annan roll inom operationssjukvård (An/Op/IVA) är meriterande för tjänsten, men inte ett krav. Det är viktigt att du har god kunskap i olika IT-system och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av följande system: Orbit, ELVIS, 1177 och Telia ACE. 
 
Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och är bra på att skapa och vårda relationer. Du har lätt för att kommunicera och samarbeta både med kollegorna i teamet och med dina samverkanspartners. Du är bra på att se helheten och har inga problem med att själv planera, prioritera och organisera ditt arbete. 

Vi söker dig som drivs av att arbeta med ständiga förbättringar, verksamhetsutveckling och kvalitetsarbeten. Du är mån om god patientkontakt för att ge den bästa vården.  
 
Om du är redo för en spännande utmaning och vill vara en del av vårt framgångsrika team 
skicka gärna in din ansökan! Vi kommer att göra urval och intervjua löpande under ansökningstiden.

Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till oss! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4127
Kontakt
  • Louise Freytag, 076-1388323,louise.freytag@vgregion.se
  • Pari Bergerlind, 0725-347787
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Magnus Hansson, 072-1470471
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-07-09

Tillbaka till lediga jobb