Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk immunologi & transfusionsmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) är organiserat i 6 enheter och vi bedriver verksamhet i hela Västra Götalandsregionen.

På KITM bedriver vi en bred verksamhet som innefattar både diagnostik inom immunologi, transplantation och immunhematologi, samt produktion av blodkomponenter och cell- och vävnadsprodukter. Vi arbetar med manuella metoder samt avancerad teknik.

Vi erbjuder våra kunder, både inom och utanför Sveriges gränser, en stor bredd av analyser. Det är vi stolta över! Vi är ackrediterade, arbetar kvalitetssäkrat och går en spännande framtid till mötes där vi kommer att växa och vi har nyss bytt teknikplattformar mot ny avancerad teknik.

Vi söker nu 2 undersköterskor som tillskott till våra duktiga medarbetare på Vävnadstypningslaboratoriet och Komponentlaboratoriet!

Vad erbjuder vi dig?

På KITM satsar vi på individuell kompetensutveckling och på att våra medarbetare ska ha en bred kunskap för att kunna behärska flera olika arbetsuppgifter. Detta ger variation i arbetet och skapar starka arbetslag.

Arbetsuppgifter

Är du undersköterska med erfarenhet av laborativt arbete? Är du en glädjespridare med stort engagemang?

På Komponentlaboratoriet kommer du arbeta med automatiserad processing av blod från blodgivare, framställning av trombocytkoncentrat samt försäljning av plasma. Vi arbetar mycket praktiskt och med rotation mellan arbetsuppgifterna.

Vi tar emot blod från blodgivningsenheterna i Göteborg samt blodmobilen och vi har ett nära samarbete med våra kollegor inom Transfusionsmedicin i Västra Götalandsregionen. Du arbetar efter ett fast schema som innebär arbete på dag, kväll och var femte helg.

På Vävnadstypningslaboratoriet kommer du ha laborativa uppgifter såsom provpreparation och vara med i analysprocessen. De administrativa arbetsuppgifterna kan vara beställningar, hantering/inventering av förråd samt kvalitetsdokumentation. Du kommer att planera och ansvara för blodprovtagning samt ha visst utrustningsansvar. Du kommer arbeta dagtid vardagar.

Kvalitetssäkring är en stor och viktig del av arbetet, vilket ställer höga krav på dokumentation och spårbarhet och det finns stora möjligheter till att få egna ansvarsområden. Handledning av studenter på BMA-programmet ingår också i våra varierande arbetsuppgifter.

Om dig

Du som söker är utbildad undersköterska. Erfarenhet av laboratoriearbete är meriterande. För att trivas hos oss så har du har god förmåga att samarbeta i grupp men också att självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du är nyfiken och lösningsorienterad och tar ansvar för ditt arbete och resultat. Olika myndigheter ställer höga krav på våra arbetssätt, därför är det viktigt att du är noggrann och metodisk. Du är kvalitetsmedveten och har en vilja att arbeta med ständiga förbättringar. Arbetet utförs på ett strukturerat sätt och du gillar när arbetstempot under vissa perioder är högt. Du har lätt att förstå och ta till dig nya arbetssätt, har ett gott bemötande och positiv inställning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer ske löpande, så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4117
Kontakt
  • Enhetschef Komponentlaboratoriet Lisa Lagerlöf, 0722-211901
  • EnhetschefVävnadstypningslaboratoriet Marie Mineur, 0700-205940
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tilbake til ledige stillinger