Sjukhusen i väster, Verksamhet Medicin, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Verksamhetsområde Medicin har en bred verksamhet för det invärtesmedicinska området både inom sluten- och öppenvård med flera specialiteter representerade. På Kungälvs sjukhus har Verksamhet Medicin tre vårdavdelningar, mottagning och dagvårdsverksamhet. Utöver det finns en omfattande akutverksamhet. Inom mottagningen finns specialiserade mottagningar inom kardiologi, internmedicin, gastroenterologi, hematologi och endokrinologi/diabetes.

Kardiologiverksamheten omfattas av både slutenvård och öppenvård, en av våra tre nybyggda vårdavdelningar, avdelning 7, är specialiserad på kardiologi och har en HIA-modul. Klinisk fysiologi är en del av hjärtmottagningen och har teamarbete med flera yrkesgrupper till exempel BMA, hjärtsjuksköterskor och ST-läkare inom kardiologi. Teamet arbetar med: UCG, TEE, arbets-EKG, LTER (Långtids EKG-registrering till exempel Holter, tum-EKG).

Verksamheten står inför flera spännande utmaningar för att möta framtidens patient med ökad tillgänglighet och delaktighet i sin vård.

Arbetsuppgifter
Arbetet omfattar avdelningsarbete kombinerat med mottagning och klin fys-verksamhet. Din kompetens och eventuella specifika kompetens- och intresseområde tas tillvara i arbetsplaneringen. Du förväntas självständigt utföra arbets-EKG och UCG. Bemästrar du även TEE och genomför pacemakerkontroller är det en fördel. Vi erbjuder möjlighet till utbildning av TEE och pacemaker om intresse finns.

Du leder och fördelar avdelningsarbetet samt handleder AT- och ST-läkare. Ett intresse att arbeta med utveckling av vårdformer och arbetssätt välkomnas. Du ingår i verksamhetens bakjourslinje.

Vi förväntar oss att du har intresse att ingå i team och arbeta med utvecklingsarbete tillsammans med kollegor och övriga professioner, som är viktiga för en framgångsrik vård och behandling.

Hos oss får du det lilla sjukhusets fördelar med närhet och korta beslutsvägar.

Kvalifikationer
Specialistläkare i kardiologi. Specialist inom internmedicin är meriterande.

Kompetens och erfarenhet gällande utförande och tolkning av UCG är ett krav. TEE-kompetens är meriterande. Kompetens och erfarenhet av analys och programmering av pacemaker/CRT/ICD är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.

Villkor
Goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt krävs för tjänsten.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Kontakt
(Från 230614) Sultan Zarin, läkarchef, sultan.zarin@vgregion.se, 0722-24 11 82. 
Anna Wågander, biträdande verksamhetschef, anna.wagander@vgregion.se, 0761-41 06 29.

Facklig företrädare
Annica Strandéus, Västra Götalands läkarförening, annica.strandeus@vgregion.se, 0303-986 93

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4103
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-07-03

Tillbaka till lediga jobb