Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk kemi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Enhet 2 tillhör Avdelning Specialdiagnostik inom Klinisk kemi och vi utför högspecialiserad hematologisk diagnostik. På sektionen för Flödescytometri kommer du ingå i vår grupp av 11 biomedicinska analytiker och 1 biolog, du kommer även ha dagligt tätt samarbete med medicinskt ansvariga läkare på sektionen samt med kollegor på sektionen för Benmärgsmorfologi inom samma enhet.

Vi arbetar med flödescytometrisk metodik där vi med hjälp av immunofenotyping ställer diagnos och följer behandlingar av hematologiska sjukdomar som akut leukemi och lymfom, vi utför även stamcellsanalys inför benmärgstransplantation. Drottning Silva Barnsjukhus SU/Ö är ett av Sveriges fem barnleukemicenter och därmed ingår vårt laboratorium som en del i barnleukemidiagnostiken.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi söker dig som letar efter nya utmaningar i ditt yrkesliv, med målsättning och drivkraft att skaffa djupkunskap inom FACS-diagnostiken hos oss. För att nå dit krävs mångårig kompetensutveckling där du handleds av erfarna kollegor hos oss samt inte minst genom egen kunskapsinhämtning.

Vi erbjuder dig möjlighet till ett varierande och kunskapsutmanande arbete och i gengäld erbjuder du oss engagemang, initiativförmåga, nyfikenhet och egen drivkraft att självständigt söka kunskap nödvändig för att utveckla dig och andra inom sektionen.

Du är en noggrann och erfaren BMA med teknikintresse och är både praktiskt och akademiskt lagd.

I analys av immunofenotypning på sektionen ingår databearbetning av flödescytometriska filer för teknisk bedömning samt tolkning av resultat. Det är därför meriterande ifall du har fallenhet, intresse och eventuellt erfarenhet av någon form av databearbetning för att tolka analysresultat. Som FACS-erfaren BMA hos oss kan du på sikt bli ett nödvändigt stöd för våra läkare, inte minst när det gäller de mest avancerade MRD-analyserna. Det underlättas ifall du har ett gott bildseende och förmåga att se mönster. Det är även meriterande ifall du har tidigare erfarenhet av hematologi och/eller flödescytometri.

Vi erbjuder dig fördjupning inom hematologi inklusive uppdragsutbildning Hematologi 7,5 hp, vi ser därför gärna att du har intresse av hematologi och vill fördjupa dig inom området. Vi arbetar ständigt med kvalitetsförbättringsarbete och i dessa projekt kommer du ha möjlighet att aktivt delta.

Arbetsuppgifter

Det är ett självständigt arbete som innebär remissbedömning (delegering från läkare) till att skriva preliminära medicinska utlåtanden. Arbetet består av manuellt laborativt arbete med pipettering, inkörning på flödescytometer följt av teknisk tolkning av resultat, databearbetning och svarsskrivning.

Tolkning av flödescytometriska resultat är utmanande varför vi har en lång upplärningstid på många analyser. Du kommer dock snabbt in i det dagliga arbetet vilket innebär att du kan jobba självständigt samtidigt som vidare upplärning fortgår, alltid med tillgång till erfarna kollegor. På plats hos oss skaffar du dig efter hand den djupkunskap som analyserna kräver.

Rutinverksamheten utförs vardagar 7:30-16:15, med viss anpassning för att täcka verksamhet till 17:00. Helg- och kvällsarbete kan förekomma, men är inte schemalagt i ordinarie placering.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Det är meriterande med erfarenhet av hematologi och flödescytometri och erfarenhet av databearbetning för att bedöma och tolka analysesultat. Du ska ha drivkraft att söka kunskap, med målsättning att nå spetskompetens. 

Du ska ha engagemang, initiativförmåga, nyfikenhet och drivkraft för att utveckla förståelse av utmanande flödescytometriska resultat. Du ska ha lätt för att samarbeta, ha noggrannhet vid manuell pipettering och hög kvalitetsmedvetenhet med patienten i centrum.

Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4083
Kontakt
  • Enhetschef, Lena Hägerstrand, 0722-004035
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 0702-649470
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb