Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Öron-, näs- och halsmottagningen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi välkomnar dig som vill arbeta som kontaktsjuksköterska på Öron-, Näs- och halsmottagningen (ÖNH). 

Öron-, näs- och halssjukvård med olika inriktningar bedrivs på Sahlgrenska Universitetssjukhusets alla tre sjukhus. På Sahlgrenska och Östra finns öppenvårdsmottagning för planerad- och akutsjukvård. Slutenvården är placerad på Sahlgrenska och dagkirurgin på Mölndal.

Öron-, näs- och halssjukvård är en förhållandevis liten enhet med stor genomströmning av patienter, cirka 35 000 per år. Diagnoserna på Öron-, näs- och halssjukvård är mycket varierande från akut omhändertagande vid olycksfall till utredning och avancerad kirurgi gällande patienter i alla åldrar. Det bedrivs omfattande fortbildning- och forskningsaktiviteter.

På vår mottagning arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, operationskoordinatorer, anaplastolog och läkare i ett nära samarbete. Vi arbetar utefter våra tre ledstjärnor: en attraktiv arbetsplats, medicinsk excellens och att öka den tillgängliga vården.

Arbetsbeskrivning

Du kommer ha en viktig och central roll, där du arbetar i nära samarbete med våra andra kontaktsjuksköterskor samt läkare inom teamet. Du blir en central person i kontakten med patienter, anhöriga och andra involverade professioner såsom kurator, dietist, fysioterapeuter och logopeder. Du arbetar vardagar, dagtid. 

  • Som kontaktsjuksköterska hos oss gör du bedömningar av patientens behov och vidtar åtgärder.
  • Du förmedlar kontakt till andra yrkeskategorier och följer upp insatta åtgärder.
  • Du ger stöd till patient och närstående vid normal krisreaktion och säkerställer patientens delaktighet och inflytande.
  • I ditt arbete ingår också att bevaka ledtider och genomföra aktiva överlämningar vid byte av ansvarig vårdgivare.
  • Du deltar i multidisciplinär konferens och träffar där de patienter du sedan följer upp.

Intern utbildning i Öron-, näs- och halssjukvård erbjuds alla nyanställda och som kontaktsjuksköterska kommer du få gå utbildning för just kontaktsjuksköterskor och delta i regionala- och nationella grupper.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet från cancersjukvård alternativt öron-, näsa- halssjukvård ser vi som meriterande. För att trivas hos oss är du en självständig och ansvarstagande sjuksköterska som gillar variationer i arbetsdagen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4040
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Cecilia Warnberg, 031-3421228
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg, 031-3428111
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb