Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Geriatrik Mölndal

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om arbetsplatsen

I Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen gör vi insatser som leder till goda möten med dem vi är till för och med varandra. Med en kultur, förhållningssätt och styrning- och ledning i ständig utveckling skapar vi de bästa förutsättningarna.

Vi är ca 9 000 medarbetare som jobbar i hela staden och som gemensamt driver verksamheten varje dag. Vi har över 50 vård- och omsorgsboenden, 200 korttidsplatser, 30 öppna träffpunkter, hemtjänst till över 8 000 personer och hälso- och sjukvård till 15 000 personer varje år.

Vill du också jobba för en mer meningsfull vardag och service av högsta kvalitet för invånarna i Göteborg? Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt. Vi är Göteborg.

Arbetsuppgifter

Nu har du möjlighet att söka en ny unik kombinationstjänst som sjuksköterska inom både Göteborgs Stad och på Sahlgrenska universitetssjukhus. Du kommer att arbeta på Akut Geriatrik Mölndal, Avdelning 234 och 235 och inom Äldre- samt vård och omsorgsförvaltningen, avdelning Hälso- och sjukvård. Genom att arbeta inom två olika verksamheter får du en bredd i ditt arbete och kan dra stor nytta av din kompetens på båda arbetsplatserna. Din kunskap kring vårdnivåer och vårdens övergångar kommer att utvecklas och du kommer vara en nyckelperson i att identifiera förbättringar. Det tror vi blir positivt för både dig och våra patienter. Efter en god introduktion på båda arbetsplatserna kommer tjänsten därefter rotera med 10 veckor på respektive plats.

Som sjuksköterska i Göteborgs Stad, bidrar du till att våra patienter får inflytande över sin sjukvård, i det egna hemmet. Hos oss får du ett fritt och omväxlande arbete där du möter människor med olika behov i olika åldrar. Du arbetar självständigt och samarbetar med kollegor i ett tvärprofessionellt team där du får vara med och påverka. I arbetsuppgifterna ingår att planera och strukturera arbetet mot den enskilde patienten och dess närstående. Du bedömer och utför medicinska behandlings- och omvårdnadsinsatser, som du även följer upp och dokumenterar enligt gällande lagstiftning och enligt våra kvalitetsregister.

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Inom akut geriatrik Mölndal kommer patienter över 65 år i behov av den specialiserade geriatriska kompetensen. Det innebär att vi arbetar med kirurgi, medicin och ortopedi. Patienter med akuta höftfrakturer kommer med direktspår från ambulansen. Under vardagar har vi ett inskrivningsteam samt ett vårdplaneringsteam till vår hjälp.  Hos oss är patienten i fokus och vi arbetar teambaserat ut efter CGA, vilket är strukturerat omhändertagande av våra patienter hop ihop med övriga professioner. Inom verksamhet Geriatrik, Mölndal är vi två vårdavdelningar som dagligen samarbetar med varandra.

Personalen är vår styrka och uppmuntras att komma med idéer och vara delaktiga i att driva olika projekt för att skapa en god vård och bra arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. För att trivas i rollen är du nyfiken och vågar prova något nytt. Vi ser gärna att du har kunskap och/eller erfarenhet av akutsjukvård och/eller kommunal hälso-och sjukvård. Vidare är B-körkort meriterande.

Du trivs med arbete i team, har en god kommunikativ förmåga, och bidrar till ett gott samarbete med kollegor och övriga professioner. Vidare tar du dig an dina arbetsuppgifter på ett ansvarsfullt sätt och kan självständigt överblicka, prioritera och ta egna beslut. Du är empatisk och har ett bra bemötande till patienter, anhöriga och kollegor.  Du gillar struktur och vill tillsammans med oss utveckla en god och säker vård samt en stimulerande arbetsmiljö. Du strävar efter att utvecklas i ditt yrke och är noggrann. Du tycker om att arbeta med människor och sätter individen i fokus.

Låter detta som en spännande tjänst och en chans för dig att utvecklas? Intervjuer och tillsättning sker löpande under ansökningstiden, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Övrigt

Arbetstiden i Göteborgs Stad är främst förlagd dagtid men visst arbete sker enligt schema under kväll och helg. På Sahlgrenska Universitetssjukhus är arbetstiden förlagd dag, kväll och helg.

Göteborgs Stad erbjuder introduktionsprogram för nyanställda som består av en introduktionsdag med övergripande information om uppdraget som legitimerad samt halvdagsutbildningar med olika teman såsom Delegeringsprocessen, Demens, Nutrition, Palliativ vård, Psykisk ohälsa samt Strukturerad dokumentation.

Göteborgs Stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Vi arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt att motverka diskriminering. Som medarbetare i äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen erbjuder vi dig:
• Trygg anställning med goda anställningsvillkor
• Karriärmöjligheter
• Internutbildningar
• Spännande och meningsfulla arbetsuppgifter
• Introduktion vid nyanställning
• Heltid med möjlighet till deltid
• Friskvårdsbidrag, cykelbidrag samt andra rabatter och erbjudanden

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska får möjlighet att gå det kliniska basåret som är SU:S introduktionsprogram. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Har du arbetat länge än ett år får du ta del av utbildningar och reflektion för att vidareutvecklas i din profession. Du kommer succesivt få möjlighet att fördjupa dig inom något ansvarsområde på enheten.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Före erbjudande om anställning ber vi dig uppvisa utdrag ur polisens belastningsregister tillsammans med giltig identitetshandling. Beställt utdrag ska vara oöppnat. Du ska själv begära ett utdrag från polisens belastningsregister vilket du kan göra via följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/kontrollera-dina-uppgifter-i-belastningsregistret/

När du söker jobb hos oss tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3931
Kontakt
  • Vårdenhetschef avdelning 234 SU, Malin Samuelsson , 072-2019065
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hansson, 0721-470471
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb