Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Sterilteknik Östra

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vi söker nu en Sektionsledare för placering på Östra Sjukhusets steriltekniska enhet!  

Om oss

Inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns tre steriltekniska enheter - Mölndal, Sahlgrenska och Östra. Vårt uppdrag är att försörja respektive sjukhus med sterilt gods och pre-steriliserat material till varje operation. Enheterna försörjer också ett antal externa aktörer som exempelvis Närhälsan och Käkkirurgin med sterilt gods.

Din nya arbetsplats?

Vi söker dig som trivs med att ha en central roll och tillsammans med enhetschef och kollegor vill leda vår steriltekniska enhet framåt! Du drivs av att engagera övriga medarbetare och att arbeta med arbetsledning samtidigt som du är en självklar del i det kliniska arbetet.

På vår arbetsplats ska det finnas plats för glädje, dialog, lärande och en hållbar arbetsmiljö. Vi är varandras arbetsmiljö och tillsammans skapar vi den arbetsplats vi vill ha med verksamheten i fokus. Vi vill ge möjlighet till aktiv kompetensutveckling där vi uppmuntrar till att gå interna såväl som externa utbildningar. Vi befinner oss i nybyggda Drottning Silvias barnsjukhus i nya och fräscha lokaler.

Arbetsuppgifter

Sektionsledaren är direkt underställd enhetschefen och arbetar kliniskt i verksamheten. Sektionsledaren har en tydlig ledarroll i verksamheten och har som främsta uppgift att stödja enhetschefen, samt att leda och styra verksamheten utifrån verksamhetens mål och uppdrag.

Du arbetar 50% i produktionen och 50% som sektionsledare. Som sektionsledare bidrar du till en god arbetsmiljö genom att se till att övriga kollegor har en rimlig arbetsbelastning samt att arbetsuppgifterna fördelas så att verksamhetens behov täcks av medarbetarnas kompetens. Tjänsten innebär ett 1-årigt sektionsledaruppdrag med tillsvidareanställning i grundprofessionen med god möjlighet till förlängning av sektionsledaruppdraget. Vi jobbar mycket med utvecklings- och förändringsarbete, där du kommer att medverka.

Om dig

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning, gärna relaterat till hälso- och sjukvård eller logistik. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. 

  • Du tycker om att leda andra och kan skapa engagemang och delaktighet.
  • Du har ett naturligt sätt som främjar kontakter och ett gott samarbete.
  • Du är också tydlig när du kommunicerar och kan säkerställa att ditt budskap nått fram.
  • Vi tror att du är trygg i dig själv och kan självständigt planera och prioritera ditt arbete.
  • I denna roll är det viktigt att du kan ha ett helhetsperspektiv och kan se vad som verksamheten behöver både i nutid och på lång sikt.

Vår verksamhet bygger på produktion- och flödeseffektivitet samt kvalitet och patientsäkerhet för att kunna leverera sterilt gods och pre-steriliserat material i rätt tid och till rätt person. Det är därför meriterande om du tidigare arbetat med produktion- och flödesprocesser och/eller har tidigare erfarenheter av arbete med renrum alternativt i steril verksamhet med hög hygienstandard.

Har du erfarenhet av arbetsledning inklusive schemaläggning och personalplanering är detta meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Av Sahlgrenska Universitetssjukhusens tre steriltekniska enheter är Östra den enheten som senast öppnat för produktion och vi ser det som värdefullt om du har erfarenhet av att leda i en verksamhet under utveckling. 

Vi kommer att intervjua under annonseringstiden så registrera gärna din ansökan redan idag. Har du några frågor är du självklart välkommen att höra av dig! Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3927
Kontakt
  • Enhetschef, Emelie Carlberg, 0721494433
Facklig företrädare
  • Kommunal, Carina Strand Boman, 010-4429456
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb