Närhälsan Utvecklingsavdelningen Digitala system

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om oss

Närhälsan är en av VGR:s sjukvårdsverksamheter och vi söker nu en applikationsspecialist till Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd är främst kopplat till AsynjaVisph som är journalsystemet verksamheten använder (bestående av systemen TakeCare, Labcenter, Analytix, MedRave), men även till viss del vårt samtalsbokningssystem Telia ACE. Supporten ges huvudsakligen till enheter som använder AsynjaVisph-tjänsten i den offentliga primärvården såväl som för privata, anslutna vårdenheter. För Närhälsans del ligger fokus på verksamhetens processer, ersättningssystemen och gemensamma arbetssätt. Du kommer att tillhöra Utvecklingsavdelningen Digitala system och samarbeta med andra avdelningar inom Närhälsans administrativa stöd samt med berörda objekt.

Västra Götalandsregionen står inför en omställning av vården där vård närmare invånarna, ökad digitalisering med fler e-tjänster och koncentration av den högspecialiserade vården är grunden. Vi jobbar med nya digitala vårdformer för att tillgodose våra kunder och patienters krav på tillgänglighet med en kraftig utökning av användningen av e-tjänster i våra verksamheter.

Förutom ovan nämnda omställning kraftsamlar Västra Götalandsregionen för att skapa en modern vårdinformationsmiljö som ska utveckla vården. I framtidens vårdinformationsmiljö är Millennium det huvudsakliga IT-stödet i det dagliga arbetet i hälso- och sjukvården. Systemet ersätter bland annat nuvarande journalsystem och kommer att börja införas hösten 2024 till hösten 2026.

Om arbetet

Du kommer att ingå i gruppen verksamhetsstöd och vara en del av de applikationsspecialister som supporterar i första hand befintliga vårdsystem, vilket för närvarande är AsynjaVisph och diverse kringsystem. Applikationssupporten är idag öppen vardagar mellan kl. 07:30-16:30.

Som applikationsspecialist har du följande huvuduppgifter:

  • Svara för support och användarstöd för AsynjaVisph-tjänsten via olika kommunikationsvägar och verktyg
  • Svara för support och användarstöd för andra IT-stöd som nyttjas
  • Ingå i supportgruppen för samtalsbokningssystemet Telia ACE
  • Eskalera ärenden som kräver andra behörigheter eller kompetenser
  • Utbilda i vårddokumentationssystemet och andra användarstödsaktiviteter

Vi ser gärna spridning i så väl yrkeskategorier som geografi. Din placering blir på något av Närhälsans kanslier i Göteborg (Kungshöjd), Borås, Vänersborg eller Skövde.

Om dig

Vi söker dig som är intresserad av att jobba som applikationsspecialist med support, utbildning och verksamhetsstöd. Du arbetar idag med AsynjaVisph (TakeCare) och har kunskap inom ett eller flera områden såsom Närhälsans processer, ersättningssystemen, användarstöd och/eller applikationsutbildningar. Du ska vara väl insatt i Krav- och kvalitetsbok VG Primärvård samt Krav- och kvalitetsbok Vårdval Rehab. Du kan även ha erfarenhet av andra ansvarsområden knutna till verksamhetsfrågor och intresse för kvalitets- och förbättringsarbete. B-körkort är meriterande, och du får gärna ha en bakgrund som undersköterska, eller erfarenhet av BHV.

Som person trivs du med att ge service utöver det förväntade till våra användare. Du är van att arbeta självständigt med eget ansvar och har förmåga till helhetssyn. Du är analytisk och resultatorienterad. Du blir ett viktigt kugghjul i vårt team där vi samarbetar och lär av varandra. Du är drivande och har förmåga att entusiasmera användare i en föränderlig och digital värld. Du är kommunikativ och pedagogisk i kontakten med användarna och du bygger långsiktiga relationer både inåt och utåt i organisationen. 

I tjänsten ingår många kontakter och en del resor till de olika Regionens hus och vårdverksamheter, varför det är viktigt att du trivs med att vara ute i fält och vara synlig i organisationen.

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Din placering blir på något av Närhälsans kanslier i Göteborg, Borås, Vänersborg eller Skövde.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % eller enligt överenskommelse
Ort Borås, Göteborg, Skövde eller Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3891
Kontakt
  • Anna Klingström, Enhetschef, Tfn0700–824301
Facklig företrädare
  • Tanja Wiemer, Vision, Tfn0700-823651
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tilbake til ledige stillinger