Fastighet, stöd och service, Område Projekt

Projektledare

Förvaltningen för Fastighet Stöd och Service ansvarar för Västra Götalandsregionens lokaler. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn inom hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder, samarbetspartners och ägare skapar vi hållbara miljöer. Nu söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter, resenärer, personal och skattebetalare. Läs mer om oss på www.vgregion.se

Område projekt genomför ny- och ombyggnationer av Västra Götalandsregionens lokaler. Vi deltar i förstudier inför projekt och ansvarar för programarbete, projektering och byggande.

Våra kunder finns främst inom hälso-och sjukvården, men också inom kultursektorn, vid folkhögskolor, naturbruksgymnasier, samt inom infrastruktur såsom, resecentrum, buss och tågdepåer inom hela Västra Götalandsregionen.

Projektledare med placering i Göteborg

Som projektledare hos oss fungerar du som byggherre- samt beställarombud, du är den som driver och ansvarar för våra, såväl större som mindre investeringsprojekt från tidigt skede till färdig byggnation.

Vi erbjuder dig som har erfarenhet som projektledare, eller annan erfarenhet som kan bedömas likvärdig en roll där stimulerande och utmanade projekt samt samhällsnyttan är i fokus.
Här arbetar vi i nära samarbete med övriga funktioner inom organisation och med våra kunder. Hos oss får du möjlighet till individuell utveckling och ett öppet arbetsklimat. Projekten drivs huvudsakligen på samtliga sjukhustomter i Göteborg och Mölndal.

Vidare ansvarar du för upphandling/avrop av erforderliga konsulter och entreprenörer samt att säkerställa leveransen från dessa. Inom ditt område ligger även uppföljning av projektens mål avseende budget, tid, kvalitet, energi och miljö. Du leder och utvecklar samarbete internt och externt.

I rollen som projektledare upprätthåller och säkerställer du en god kunddialog. Du rapporterar till projektets styrgrupp och samverkar med arbetsgrupper bestående både av de som ska verka i våra byggnader och specialister i branschen. Du ansvar för handhavande av alla myndighetskontakter och säkerställer att erforderliga tillstånd erhålls och lagar och krav efterföljs.

Du utgår från vårt aktivitetsbaserade kontor på Nya Regionens Hus kombinerat med arbete på projektkontor på sjukhustomterna.

B-körkort är ett krav för rollen. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande. 

Vem vi tänker att du är:

Utbildad civil- eller högskoleingenjör inom samhällsbyggnad alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig.  Du är van och trivs med att självständigt driva projekt med god erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning och uppföljning. Förhandlingsvana och god kunddialog är områden du behärskar.  Du har flerårig erfarenhet av att leda byggprojekt i befattningar som till exempel projektledare, projektchef, produktionschef eller motsvarande.

Vi tror dessutom att du har goda kunskaper i entreprenadjuridik, samt eventuellt erfarenhet av att arbeta i enlighet med LOU.

God förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

För att trivas i rollen tänker vi att du trivs med mycket ansvar och förstår vikten av att alltid ha med dig helhetsperspektivet. Vi söker dig med handlingskraft, inflytande och en stabilitet med förmåga att skapa en förtroendegivande arbetsatmosfär.

Du är driven och självgående, och har lätt för att organisera ditt arbete och planera på ett effektivt sätt. Du har förmågan att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa.

Varmt välkommen med din ansökan senast 9 juni.

I rekryteringsprocessen används personlighets och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Vi har verksamhet i hela Västra Götaland med kontor i Vänersborg, Uddevalla, Göteborg, Borås och Skövde samt på samtliga av våra driftenheter.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters verksamhetsidé ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3885
Kontakt
  • Peter Gustafsson Projektchef, 070-3025518
Facklig företrädare
  • Jonna Olsson VISION, 072-2167133
  • Iowan Hedendahl Sveriges Ingenjörer , 0722-056401
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tilbake til ledige stillinger