Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avd 81 och 82

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker efter en sjuksköterska som vill kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. 

Vi är en specialistpsykiatrisk avdelning som riktar sig mot öppenvårdsmottagningar inom psykiatri affektiva och mottagning för personlighetssyndrom i Göteborg. Avdelningen har 15 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med djupa depressioner, ångest, personlighetssyndrom, neuropsykiatriska tillstånd och svåra krisreaktioner. I såväl utrednings- som behandlingsarbetet eftersträvas ett nära samarbete med närstående. Samverkan sker också med psykiatriska öppenvården, primärvården, socialtjänst, arbetsförmedling och försäkringskassan. 

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska arbetar du i team tillsammans med skötare, läkare och kurator på avdelningen. Du genomför sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom psykiatrisk omvårdnad

  • Behandlingsarbetet innefattar även krisbearbetning, stödjande samtal, läkemedelsbehandling och ECT.
  • I behandlingsarbetet ingår också ångesthantering och att bryta social isolering.
  • Dag- och kvällspersonal arbetar enligt ett 5-veckorsschema, det vill säga att du arbetar två helger av fem.

Vi kommer kunna erbjuda dig olika utbildningar under din anställning för att tillgodose att du får ökad kompetens och kunskap om psykiatriska tillstånd och behandlingar inom psykiatrisk vårdkontext.

Heldygnsvården på Sahlgrenska inom Psykiatri Affektiva samverkar mellan avdelningarna gällande sjuksköterskeförsörjning.

Om dig

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska och ha ett professionellt bemötande utifrån ett patient- och anhörigperspektiv. Vi värderar också en ambition att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. 

Vi söker dig som är intresserad att arbeta med vår målgrupp. Erfarenhet av psykiatrisk akutvård eller psykiatrisk öppenvård är meriterande. Vi värdesätter kulturell och etnisk mångfald samt jämn ålder- och könsfördelning i personalgruppen.

Interjuver sker löpande under ansökningstiden. Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3845
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Ulrika Berrio Garcia, 0700-824590
  • Sektionsledare, Marika Holmefalk, 0700-205990
  • Sektionsledare, Lisbeth Alvefelt, 0735-997147
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072-2074188
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-08-15

Tilbake til ledige stillinger