Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Projekt och utveckling

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Som Västra Götalandsregionens IT-organisation är koncernstab digitaliserings uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för Västra götalandsregionens (VGR:s) 56 000 medarbetare, både idag och i framtidens informationsmiljö. Vi är 740 medarbetare inom koncernstab digitalisering som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare genom att ansvara för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Nu söker vi integrationsarkitekter till vårt specialistteam inom enhet integration för att möjliggöra framtidens digitala informationsmiljö i VGR. Tillsammans med ett stort gäng arkitekter och utvecklare, som alla har systemintegration som sitt gemensamma kompetensområde, jobbar vi för att ge invånarna i regionen tillgänglighet till den bästa servicen och att ge våra medarbetare bästa möjliga förutsättningar att utföra sitt arbete.

Enhet integration har till uppgift att analysera samtliga integrationsbehov för både interna och externa kopplingar och leverera lösningar med hög kvalitet i form av säkerhet, stabilitet och förvaltningsbarhet. Enheten bidrar till att implementera stabila och mederna integrationslösningar genom att använda beprövade mjukvarumönster och standarder för integration.

Vad kan vi erbjuda dig?
Med en ökad satsning på digitala lösningar inom regionen är koncernstab Digitalisering inne i en intensiv och utmanande fas som bland annat ställer ökade krav på kompetens inom systemintegration. Vi är inne i ett skifte gällande både organisation, arbetssätt och teknik med spännande utmaningar inom nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av befintliga integrationslösningar. Parallellt arbetar vi med uppbyggnad av stöd till applikationsleveransen i form av riktlinjer och policys för att kunna involvera dem i att hantera sina egna integrationsbehov.

Enheten består av flera mindre team med inriktning mot olika ansvarsområden, eller produkter, som bemannas av produktägare, agila-ledare, integrationsarkitekter och systemutvecklare. Vi arbetar med flera olika tekniker och plattformar.

För att lyckas i rollen
För att lyckas i rollen som integrationsarkitekt behöver du ha erfarenhet av systeminte­grations­arkitekturarbete, gärna i en central integrationsfunktion. Du behöver också ha kunskaper om distribuerade system, containerisering och micro services.

Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av agila arbetsmetoder. REST, SOAP och HL7 och andra http-baserade tekniska gränssnitt är vanligt förekommande så därav är kunskap om dessa önskvärt samt erfarenhet av mappningsverktyg som Altova Mapforce exempelvis.

Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av svensk nationell infrastruktur inom vård och hälsa då RIV TA, nationella tjänster och tjänstekontrakt är etablerade delar av vårt integrationslandskap.

Vi söker dig som är en erkänt duktig integrationsarkitekt, som är kommunikativ och lösningsorienterad och som sätter kunden i första rummet. Du arbetar gärna både individuellt och i team och delar med dig av dina erfarenheter. Du har lätt att omsätta krav till lösning.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Integrationsenheten i VGR har kontor i Vänersborg och Mölndal, men det finns också goda möjligheter att arbeta delvis på distans eller från något av våra kontor i Borås och Skövde. Intervjuer kommer att hållas löpande.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner och vår verksamhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal, Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3774
Kontakt
  • Kristina Gyllander, Enhetschef för Integration, 073-6845685
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Sv. Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 0738-048765
  • Akavia: Stig Holmlund, 0709-512345
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb