Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vill du utbildas till specialist inom transfusionsmedicin och immunologi på ett av norra Europas största sjukhus?

Vi erbjuder nu en ST-läkartjänst. Här kommer du att arbeta med spännande medicinska uppgifter som rör immunhematologiska frågeställningar, framställning av blodkomponenter och transfusioner av blod till patienter i alla åldrar från foster till äldre. Du får kunskap om olika sjukdomar och du kommer även att få arbeta med nya cell- och vävnadsterapier, inklusive ATMP-behandlingar och klinisk immunologi.

Klinisk immunologi och transfusionsmedicin (KITM) vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset är ett av landets största verksamhetsområde för diagnostik och forskning inom ämnesområdet. Verksamheten spänner över hela Västra Götalandsregionen såsom Göteborg, Kungälv, Alingsås, Borås, Skene, Ulricehamn, Trollhättan och Uddevalla. Verksamheten bedriver blodgivning med tillhörande laboratorieverksamhet på fasta platser men även blodgivning via mobil enhet. Totalt arbetar 200 personer i verksamheten varav cirka 16 läkare och fyra ST-läkare. Verksamheten erbjuder intressanta utvecklingsprojekt och ambitionen är att ytterligare stärka dess FoUUI-aktivitet. Metodologin är kvalitetssäkrad genom ackrediteringar och certifieringar av myndigheter och organisationer. Arbetsbeskrivningar och roller är tydligt nedskrivna.   

Enstaka resor kan förekomma inom Västra Götalandsregionen och för ST-utbildningar nationellt. Möjlighet att delta i internationella konferenser kommer också att erbjudas.

Arbetsbeskrivning 

Som ST-läkare på Sahlgrenska Universitetssjukhuset tilldelas du en egen handledare, ett utbildningsprogram som följs upp regelbundet, och sjukhusövergripande och verksamhetsspecifik introduktion. ST-utbildningen följer naturligtvis Socialstyrelsens instruktioner. Du kommer att tjänstgöra i verksamhetens olika enheter enligt en personligt upplagd plan. Verksamhetens studierektor är nära engagerad i ST-läkares utveckling och utbildning. Som medarbetare på universitetssjukhuset kommer du att bidra i utbildningen av läkarstudenter och andra studenter under utbildning, tillsammans med dina kollegor i teamet. Som läkare vid Klinisk immunologi och Transfusionsmedicin kommer du successivt att involveras i verksamhetens beredskapslinje ("jour i hemmet") för att via telefon rådge verksamma kliniker och även svara på akuta transfusionmedicinska frågeställningar. ST-läkare i beredskap ges alltid stöd av äldre kollegor. Din tjänstgöring en vanlig dag kommer att vara förlagd till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i centrala Göteborg.

Du kommer att utbildas till expert med specifika medicinska kunskaper. Universitetsmiljön bjuder även stora möjligheter att arbeta med forskning och utveckling. Likaså får du utveckla dina ledarskaps- och pedagogiska förmågor. Västra Götalandsregionen är en av Sveriges största arbetsgivare och ger ett flertal förmåner som ett generöst friskvårdsbidrag för att värna medarbetares hälsa, utökad semester och mera. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad läkare med intresse för klinisk immunologi och transfusionsmedicin. 

Erfarenhet från arbete inom klinisk immunologi, transfusionsmedicin, annan laboratorieverksamhet eller relevant klinisk verksamhet är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi tillämpar intervjuer löpande under ansökningstiden. Är du intresserad så låt oss veta det genom din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3755
Kontakt
  • Enhetschef, Linda Paulson , 070-0825065
  • Enhetsöverläkare, Clas Malmeström, 070-7661724
  • Studierektor, Simona Oltean, 072-2177183
Facklig företrädare
  • VGLF-representant, Sofia Frändberg, 073-6601760
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb